Zerdeçallı Havuçlu Enfes Pirinç Pilavı Tarifi İçin Malzemeler
- 2 adet havuç
- 1,5 su bardağı pirinç
- 3 su bardağı sıcak su
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı zerdeçal
- 1 tutam dereotu
- 1 tutam maydanoz
- Yarım çay kaşığı karabiber
Zerdeçallı Havuçlu Enfes Pirinç Pilavı Tarifi Nasıl Yapılır?
- 2 adet havuçu kısa şeritler şeklinde doğrayın.
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı ile kavurun ,sarı rengini vermeye başladığı zaman tereyağı ekleyin.
- Tereyağı eriyince pirinçi ekleyin ve 3 dk kavurun.
- Tuz, karabiber ,zerdeçal ekleyin ve 3 su bardağı sıcak su ekleyip pişmeye bırakın.
- Pişince kaşık ile alt üst karıştırın bir tutam dereotu ve bir tutam maydanoz ekleyin tekrar karıştırın.
- 5 dk demlenmeye bırakın. Mutlu kalın
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder