7 Şubat 2022 Pazartesi

Patatesli Rulo Börek (Buzluk Böreği Pratik Ve Lezzetli) Tarifi

 

Patatesli Rulo Börek (Buzluk Böreği Pratik Ve Lezzetli) Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru için:

  • 125 gram tereyağı
  • 1 adet yumurta sarısı
  • 3 yemek kaşığı yoğurt
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 çay kaşığı limon suyu
  • 2-2.5 su bardağı un

İç harcı için:

  • 3 adet orta boy patates
  • 1 adet kırmızı biber
  • 1 adet yeşil biber
  • Maydanoz
  • Dereotu
  • 4-5 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Tuz
  • Karabiber
  • Toz biber

    Patatesli Rulo Börek (Buzluk Böreği Pratik Ve Lezzetli) Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Patatesleri küp küp dilimleyip haşlayın ve soğumaya bırakın.
  • Ardından hamurunuzu yoğurmak için un hariç tüm malzemelerinizi yoğurma kabınıza alın ve karıştırın ardından unu kontrollü bir şekilde ekleyin ve yoğurmaya devam edin.
  • Ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edeceğiz.
  • Hamurunuzu yoğurduktan sonra 10-15 dakika kadar dinlendirin.
  • Soğuyan patateslerinize yeşillikleri, sebzeleri ve baharatları ekleyin ve hafif ezerek karıştırın.
  • Dilerseniz sadece patateslide yapabilirsiniz yeşillik ve sebze sevmiyorsanız.
  • Hamurunuzu streç film üzerinde dikdörtgen şeklinde merdane yardımıyla açın.
  • Hamuru rahat sarabileceğiniz bir kalınlıkta açmaya özen gösterin.
  • Ardından harcınızı hamura yayın ve hamurun altındaki streç yardımıyla rulo şeklinde sarın. Ve 1 gece buzlukta bekletin.
  • Pişireceğiniz zaman 20 dakika önce buzluktan alın ve dilimleyin.
  • Dilimlediğiniz böreğinizi önce yumurta akına daha sonra susama bulayın ve fırın tepsinize dizin.
  • 190 derecede pişirin.
  • Fazla gelen böreğinizi kestikten sonra tekrar buzluğa koyabilirsiniz.

    💁🏻‍♀️ afiyet olsun 💁🏻‍♀️.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder