Patatesli Rulo Börek (Buzluk Böreği Pratik Ve Lezzetli) Tarifi İçin Malzemeler
Hamuru için:
- 125 gram tereyağı
- 1 adet yumurta sarısı
- 3 yemek kaşığı yoğurt
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 paket kabartma tozu
- 1 çay kaşığı limon suyu
- 2-2.5 su bardağı un
İç harcı için:
- 3 adet orta boy patates
- 1 adet kırmızı biber
- 1 adet yeşil biber
- Maydanoz
- Dereotu
- 4-5 yemek kaşığı zeytinyağı
- Tuz
- Karabiber
- Toz biber
Patatesli Rulo Börek (Buzluk Böreği Pratik Ve Lezzetli) Tarifi Nasıl Yapılır?
- Patatesleri küp küp dilimleyip haşlayın ve soğumaya bırakın.
- Ardından hamurunuzu yoğurmak için un hariç tüm malzemelerinizi yoğurma kabınıza alın ve karıştırın ardından unu kontrollü bir şekilde ekleyin ve yoğurmaya devam edin.
- Ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edeceğiz.
- Hamurunuzu yoğurduktan sonra 10-15 dakika kadar dinlendirin.
- Soğuyan patateslerinize yeşillikleri, sebzeleri ve baharatları ekleyin ve hafif ezerek karıştırın.
- Dilerseniz sadece patateslide yapabilirsiniz yeşillik ve sebze sevmiyorsanız.
- Hamurunuzu streç film üzerinde dikdörtgen şeklinde merdane yardımıyla açın.
- Hamuru rahat sarabileceğiniz bir kalınlıkta açmaya özen gösterin.
- Ardından harcınızı hamura yayın ve hamurun altındaki streç yardımıyla rulo şeklinde sarın. Ve 1 gece buzlukta bekletin.
- Pişireceğiniz zaman 20 dakika önce buzluktan alın ve dilimleyin.
- Dilimlediğiniz böreğinizi önce yumurta akına daha sonra susama bulayın ve fırın tepsinize dizin.
- 190 derecede pişirin.
Fazla gelen böreğinizi kestikten sonra tekrar buzluğa koyabilirsiniz.
💁🏻♀️ afiyet olsun 💁🏻♀️.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder