Orman Meyveli Alman Pastası (Kremasına Bayılacaksınız) Tarifi İçin Malzemeler
Keki için:
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 1 çay bardağı süt
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı yoğurt
- 1 paket kabartma tozu
- 1 çay kaşığı vanilya
- 2 su bardağı un
Kreması için:
- 500 ml süt
- 1 çay bardağı şeker
- 1 adet yumurta sarısı
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 2 yemek kaşığı un
- 1 paket vanilya
- 1 yemek kaşığı tereyağı
Süslemek için:
- Orman meyveleri veya muz
- Pudra şekeri
Orman Meyveli Alman Pastası (Kremasına Bayılacaksınız) Tarifi Nasıl Yapılır?
- Öncelikle yumurta ve şekeri köpük köpük olana kadar çırpalım.
- Ardından süt, yoğurt ve sıvı yağı ekleyelim. Yoğurt puf puf olmasını sağlıyor önemli.
- Ayrı bir kasede unu kabartma tozunu ve vanilyayı karıştırın ve sıvı karışıma ekleyin.
- Spatula yardımı ile karıştırın.
- Yuvarlak düz kelepçeli veya içinden rahatça çıkarabileceğiniz bir kalıba hamuru dökün.
- Ben kelepçe kalıp kullandım tabanına yağlı kağıt serdim ekstra yağ kullanmadım.
- 180 derecede alt üst ayarlı fırında pişirin.
- Pişen keki soğumaya bırakın ve soğuduktan enlemesine ortadan ayırın.
- Krema için tencereye şekerin ve sütün 1/4 kalacak şekilde dökün ve ocağa alın kısık ateşte karıştırın.
- Kalan sütü ve şekeri bir kase içinde önce şekerle yumurta sarısını çırpın ardından un, nişasta ve sütü ekleyin karıştırın.
- Tenceredeki sütü karıştırarak diğer karışımı yavaşça ekleyin.
- Pişen kremaya vanilya ve tereyağı ekleyin ve karıştırıp soğumaya bırakın.
- Soğuyan keki 1 çay bardağı süt ile ıslatın ve üzerine krema daha sonra meyvelerinizi ekleyin ve üzerine tekrar kek ve son olarak pudra şekeri.
- 1 gece dolapta beklemesi tercih sebebidir.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder