7 Şubat 2022 Pazartesi

Orman Meyveli Alman Pastası (Kremasına Bayılacaksınız) Tarifi

 

Orman Meyveli Alman Pastası (Kremasına Bayılacaksınız) Tarifi İçin Malzemeler

Keki için:

  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 çay kaşığı vanilya
  • 2 su bardağı un

Kreması için:

  • 500 ml süt
  • 1 çay bardağı şeker
  • 1 adet yumurta sarısı
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 paket vanilya
  • 1 yemek kaşığı tereyağı

Süslemek için:

  • Orman meyveleri veya muz
  • Pudra şekeri

    Orman Meyveli Alman Pastası (Kremasına Bayılacaksınız) Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle yumurta ve şekeri köpük köpük olana kadar çırpalım.
  • Ardından süt, yoğurt ve sıvı yağı ekleyelim. Yoğurt puf puf olmasını sağlıyor önemli.
  • Ayrı bir kasede unu kabartma tozunu ve vanilyayı karıştırın ve sıvı karışıma ekleyin.
  • Spatula yardımı ile karıştırın.
  • Yuvarlak düz kelepçeli veya içinden rahatça çıkarabileceğiniz bir kalıba hamuru dökün.
  • Ben kelepçe kalıp kullandım tabanına yağlı kağıt serdim ekstra yağ kullanmadım.
  • 180 derecede alt üst ayarlı fırında pişirin.
  • Pişen keki soğumaya bırakın ve soğuduktan enlemesine ortadan ayırın.
  • Krema için tencereye şekerin ve sütün 1/4 kalacak şekilde dökün ve ocağa alın kısık ateşte karıştırın.
  • Kalan sütü ve şekeri bir kase içinde önce şekerle yumurta sarısını çırpın ardından un, nişasta ve sütü ekleyin karıştırın.
  • Tenceredeki sütü karıştırarak diğer karışımı yavaşça ekleyin.
  • Pişen kremaya vanilya ve tereyağı ekleyin ve karıştırıp soğumaya bırakın.
  • Soğuyan keki 1 çay bardağı süt ile ıslatın ve üzerine krema daha sonra meyvelerinizi ekleyin ve üzerine tekrar kek ve son olarak pudra şekeri.
  • 1 gece dolapta beklemesi tercih sebebidir.
  • Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder