10 Şubat 2022 Perşembe

Restaurant Usulü Piyaz Salatası (Kaşık Kaşık Yediren Salata) Tarifi

 

Restaurant Usulü Piyaz Salatası (Kaşık Kaşık Yediren Salata) Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı kuru fasulye
  • 1 tane mor soğan ya da beyaz soğan
  • 2 dal taze soğan
  • 5 dal maydanoz
  • 5 dal dere otu
  • 1 tane domates
  • 1 tane limon
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı sumak
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 tatlı kaşığı nar ekşisi
  • Tuz

    Restaurant Usulü Piyaz Salatası (Kaşık Kaşık Yediren Salata) Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Kuru fasulye bir gün evvelden suya koyulur. Ertesi gün süzüp haşlanır.
  • Soğan piyazliık doğranır. Üzerine tuz dökülerek ovulur.
  • Taze soğan, maydanoz, dereotu ince kıyılır. Domates küp doğranır.
  • Sosu için; limon sıkılır. İçine baharatlar eklenir. Fasulye ve yeşillikler derin bir kasede birleştirilir.
  • Üzerine baharatlı limon suyu, zeytinyağı, tuz ve nar ekşisi gezdirip karıştırılır. Servis edilir. Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder