Salçalı Bulgur Pilavı Tarifi İçin Malzemeler
- 1 büyük su bardağı pilavlık bulgur
- 1 küçük boy kuru soğan
- 1,5 yemek kaşığı tereyağ
- 5 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- 1 çay kaşığı acılı biber salçası
- 1 tablet tavuk bulyon
- Yarım çay kaşığı sarımsak tozu
- Yarım çay kaşığı karabiber
- Yarım çay kaşığı kırmızı biber tozu
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 yemek kaşığı kuru nane
- 2 su bardağı sıcak su
Salçalı Bulgur Pilavı Tarifi Nasıl Yapılır?
- Derin bir teflon tencerede ilk önce tereyağımız ve sıvı yağımızla birlikte tavuk bulyonumuzuda koyup, doğranmış soğanımızı kavurup, salçalarımızı ve baharatlarımızı ilave edip, karıştırıyoruz.
- Ardından yıkayıp, süzdüğümüz bulgurumuzu ilave edip, karıştırmaya devam ediyoruz ve 2 su bardağı sıcak suyumuzu ilave edip, biraz daha karıştırıp orta ateşte pişiriyoruz.
- Pilavımız suyunu yarıya kadar çektiğinde kısık ateşte yaklaşık 7 dakika pişirmeye devam ediyoruz.
- Altını kapatıp yaklaşık 5 dakika pilavımızı demlendiriyoruz. Afiyetler olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder