13 Şubat 2022 Pazar

Salçalı Bulgur Pilavı Tarifi

 

Salçalı Bulgur Pilavı Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 büyük su bardağı pilavlık bulgur
  • 1 küçük boy kuru soğan
  • 1,5 yemek kaşığı tereyağ
  • 5 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1 çay kaşığı acılı biber salçası
  • 1 tablet tavuk bulyon
  • Yarım çay kaşığı sarımsak tozu
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • Yarım çay kaşığı kırmızı biber tozu
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı kuru nane
  • 2 su bardağı sıcak su

    Salçalı Bulgur Pilavı Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Derin bir teflon tencerede ilk önce tereyağımız ve sıvı yağımızla birlikte tavuk bulyonumuzuda koyup, doğranmış soğanımızı kavurup, salçalarımızı ve baharatlarımızı ilave edip, karıştırıyoruz.
  • Ardından yıkayıp, süzdüğümüz bulgurumuzu ilave edip, karıştırmaya devam ediyoruz ve 2 su bardağı sıcak suyumuzu ilave edip, biraz daha karıştırıp orta ateşte pişiriyoruz.
  • Pilavımız suyunu yarıya kadar çektiğinde kısık ateşte yaklaşık 7 dakika pişirmeye devam ediyoruz.
  • Altını kapatıp yaklaşık 5 dakika pilavımızı demlendiriyoruz. Afiyetler olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder