Su Böreği Lezzetinde Fırında Makarna Tarifi İçin Malzemeler
- 1 paket haşlanmış makarna
- 4 adet yumurta
- 1 su bardağı yoğurt
- 2 su bardağı süt
- 100 gram rendelenmiş peynir ( tercihen keçi peyniri yoksa kaşar peyniri )
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı tuz
Üzerine :
- 200 gram rendelenmiş kaşar peyniri
- 2 yemek kaşığı dolusu eritilmiş tereyağ
- 1 tatlı kaşığı pulbiber veya tozbiber ( şart değil )
Su Böreği Lezzetinde Fırında Makarna Tarifi Nasıl Yapılır?
- Büyükçe bir kabın içinde yoğurt ve yumurtaları çırpın.
- Sütü, damak tadınıza göre karabiber ve tuzunu atıp. Karıştırın.
- Önceden haşlanmış makarnayı içine ekleyerek bir güzel karıştırın.
- Borcamı tereyağ ile biraz yağlayın, makarnanın yarısını tepsiye dökün.
- Üzerine rendelenmiş keçi peynirini serpin keçi peyniri yoksa kaşar peyniri veya beyaz peynir herhangi sevdiğiniz bir peynir çeşidi de olabilir.
- Kalan makarnayı dökün düzletin, üzerine tekrar bol bol rendelenmiş kaşar peyniri serpin, ben acı maraş pulbiber ekledim acı istemeyen tozbiber de serpebilir üzeri daha güzel kızarır ama yinede şart değil.
- Küçük bir tavada tereyağını eritin ve makarnanın her yerine değecek şekilde yağlayın.
- Önceden ısıtılmış 200 derecede yarım saat pişirin kızardığı zaman çıkarın. Yine de kendi fırınınızın ayarına göre pişirme yapabilirsiniz. Afiyetler olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder