Tavuk Köftesi Tarifi İçin Malzemeler
- 1 kg tavuk bonfile (Göğüs eti)
- 2 adet orta boy soğan
- 3-4 diş sarımsak
- 1 su bardağı galeta unu (Bayatlamış ekmeği suya koyup 5 dakika beklettikten sonra suyunu sıkıp öyle katıyorum)
- 1 tatlı kaşığı köri
- 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
- 1 çay kaşığı nane
- 1 tatlı kaşığı karabiber
- 1,5 tatlı kaşığı tuz
- 3-4 dal maydanoz
Kızartmak için;
- Sıvı yağ
Nasıl Yapılır?
- Bu göğüs etini dilerseniz eğer kasaptan kıyma olarak da çektirebilirsiniz. Ben robottan ufacık olana kadar çektim.
- Galeta ununu kaba alarak suyu ekleyip 5 dakuka şişmesini bekledim.
- Üzerine tavuk kıymasını daha sonra soğan, maydanoz ve sarımsakları da rondodan geçerek tüm malzemeleri ekleyerek karıştırıp, köftemizi yoğurarak hazırlayıp 10 dakika dinlendiriyoruz.
- Daha sonra istediğimiz şekli vererek ısıtmış olduğumuz yağda kızartıyoruz. Afiyet olsun.
- Bu göğüs etini dilerseniz eğer kasaptan kıyma olarak da çektirebilirsiniz. Ben robottan ufacık olana kadar çektim.
- Galeta ununu kaba alarak suyu ekleyip 5 dakuka şişmesini bekledim.
- Üzerine tavuk kıymasını daha sonra soğan, maydanoz ve sarımsakları da rondodan geçerek tüm malzemeleri ekleyerek karıştırıp, köftemizi yoğurarak hazırlayıp 10 dakika dinlendiriyoruz.
- Daha sonra istediğimiz şekli vererek ısıtmış olduğumuz yağda kızartıyoruz. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder