Tam Kıvamında Aşçıbaşı Çorbası Tarifi İçin Malzemeler
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 adet soğan
- 1 yemek kaşığı un
- 1 yemek kaşığı salça
- Yarım su bardağı kırmızı mercimek
- 6 su bardağı tavuk suyu
- Yarım çay bardağı tel şehriye
- 2 adet tavuk baget
- 1 silme tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı nane
- Yarım çay kaşığı karabiber
- Kıvamı biraz koyu geldiğinden yarım su bardağı daha sıcak su ekledim.
Tam Kıvamında Aşçıbaşı Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?
- Tencereye tereyağı ve sıvı yağı alalım. Tereyağı eriyince yemeklik doğradığımız soğanı ekleyerek 2-3 dk kavuralım.
- Bu sürenin sonunda unu ekleyerek unun kokusu çıkıncaya kadar ortalama 2-3 dk kavurmaya devam edelim.
- Ardından salçayı ekleyerek biraz daha kavuralım. Yıkadığımız mercimeği ekleyerek biraz daha kavuralım ve artık suyunu ekleyelim. Ben sadece tavuk suyu kullandım, dilerseniz tavuk suyu ve normal suyu karıştırarak da kullanabilirsiniz.
- Kaynamaya başlayınca altını kısarak mercimekler yumuşayıncaya kadar pişirelim. Yumuşayınca blenderdan geçirerek çorbayı tamamen pürüzsüz hale getirelim.
- Tel şehriyeyi ve elimizle dittiğimiz tavuğu ekleyelim. Şehriyeler yumuşayıncaya kadar kısık ateşte pişirelim. Kıvamına göre sıcak su ilavesi yapabilirsiniz. Ocaktan almaya yakın tuz ve baharatları ekleyelim.
- Sonrasında servis edebiliriz. Lezzeti tek kelimeyle şahane oluyor🤌 mutlaka deneyin derim💯 deneyeceklere şimdiden afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder