13 Şubat 2022 Pazar

Tam Kıvamında Aşçıbaşı Çorbası Tarifi

 

Tam Kıvamında Aşçıbaşı Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 adet soğan
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı salça
  • Yarım su bardağı kırmızı mercimek
  • 6 su bardağı tavuk suyu
  • Yarım çay bardağı tel şehriye
  • 2 adet tavuk baget
  • 1 silme tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı nane
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • Kıvamı biraz koyu geldiğinden yarım su bardağı daha sıcak su ekledim.

    Tam Kıvamında Aşçıbaşı Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Tencereye tereyağı ve sıvı yağı alalım. Tereyağı eriyince yemeklik doğradığımız soğanı ekleyerek 2-3 dk kavuralım.
  • Bu sürenin sonunda unu ekleyerek unun kokusu çıkıncaya kadar ortalama 2-3 dk kavurmaya devam edelim.
  • Ardından salçayı ekleyerek biraz daha kavuralım. Yıkadığımız mercimeği ekleyerek biraz daha kavuralım ve artık suyunu ekleyelim. Ben sadece tavuk suyu kullandım, dilerseniz tavuk suyu ve normal suyu karıştırarak da kullanabilirsiniz.
  • Kaynamaya başlayınca altını kısarak mercimekler yumuşayıncaya kadar pişirelim. Yumuşayınca blenderdan geçirerek çorbayı tamamen pürüzsüz hale getirelim.
  • Tel şehriyeyi ve elimizle dittiğimiz tavuğu ekleyelim. Şehriyeler yumuşayıncaya kadar kısık ateşte pişirelim. Kıvamına göre sıcak su ilavesi yapabilirsiniz. Ocaktan almaya yakın tuz ve baharatları ekleyelim.
  • Sonrasında servis edebiliriz. Lezzeti tek kelimeyle şahane oluyor🤌 mutlaka deneyin derim💯 deneyeceklere şimdiden afiyet olsun 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder