4 Şubat 2022 Cuma

Un Helvası Tarifi (Az Ölçülü)

 

Un Helvası Tarifi (Az Ölçülü) İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı un
  • Yarım çay bardağı ayçiçek Yağı (60 ml)
  • 50 gram tereyağı
  • 1 su bardağı süt (200 ml)
  • 1 çay bardağı toz şeker

    Un Helvası Tarifi (Az Ölçülü) Nasıl Yapılır?

  • Uygun bir karıştırma kabı içerisine süt ve şekeri alalım. Şeker eriyene kadar karıştıralım.
  • Ocağa aldığımız uygun bir tavaya sıvı yağı ve tereyağını alalım ve tereyağı eriyene kadar ısıtalım.
  • Tereyağı eridikten sonra üzerine unu ekleyelim ve unun rengi değişene kadar karıştırarak kavuralım. Bu aşamada ocağı çok yüksek ateşte açarak yakmamaya dikkat etmelisiniz.
  • Unu yeterince kavurduktan sonra yavaş yavaş üzerine sütlü şerbetimizi ilave edelim.
  • Helvamız şerbetini çekene kadar karıştırmaya devam edelim.
  • Hazır olan un helvamızı ocaktan alalım.
  • Dondurma kaşığı ile servis tabağına alıp, üzerini toz antep fıstığı ile süsleyerek servis edelim. Afiyet olsun!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder