4 Şubat 2022 Cuma

Gelin Pastası (Tam Kıvamında) Tarifi

 

Gelin Pastası  (Tam Kıvamında) Tarifi İçin Malzemeler

Keki için;

  • 4 adet yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı un
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu

Keki ıslatmak için;

  • 2 su bardağı soğuk süt (400 ml)
  • 2 yemek kaşığı şeker

Muhallebisi İçin;

  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 3 tepeleme yemek kaşığı un
  • 2 tepeleme yemek kaşığı nişasta
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket krem şanti (75 g)

Üzeri için;

  • Hindistan cevizi, fındık, ceviz

    Gelin Pastası  (Tam Kıvamında) Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle kekimizi hazırlayalım. Bunun için öncelikle yumurta ve şekeri uygun bir kapta beyazlaşıp köpük köpük oluncaya kadar çırpalım.
  • Ardından üzerine un, kabartma tozu ve  vanilyayı ekleyerek çırpmaya devam edelim.
  • 27×40 cm çapındaki dikdörtgen borcamı alalım ve sıvı yağ ile yağlayalım.
  • Ardından hazırladığımız kek harcını borcama boşaltalım ve eşit olacak şekilde düzeltelim.
  • Kekimizi önceden ısıttığımız 180 derece alt üst fansız ayardaki fırında 15 dakika pişirelim.
  • Sürenin sonunda kekimizi fırından alalım ve soğuması için bekletelim.
  • Bu sırada muhallebisi için süt, toz şeker, un, nişasta ve vanilyayı tencereye alalım. Karıştırarak pişirmeye başlayalım.
  • Kıvamı koyulaşıp göz göz olduğunda muhallebimiz hazır demektir. Soğuması için muhallebimizi bir kaba aktaralım.
  • Muhallebi ılıdıktan sonra içerisine krem şanti ilave edelim, pürüzsüz bir kıvam alıncaya kadar çırpalım.
  • Keki ıslatmak için uygun bir kapta soğuk süt ve şekeri  karıştıralım.
  • Ardından soğuyan kekin üzerine kürdanla birkaç delik açalım. Hazırladığımız şekerli karışımı kekin üzerine gezdirelim.
  • Kekimiz sütü çektikten sonra muhallebimizi kekin üzerine boşaltalım ve her yeri eşit olacak  şekilde düzeltelim.
  • Son olarak hindistancevizi ile pastanın üzerini kaplayalım ve servis etmeden önce 2-3 saat kadar buzdolabında dinlenmeye bırakalım.
  • Yeterince dinlenen gelin pastasını dilediğimiz gibi süsleyerek servis edelim. Ben toz antep fıstığı ve greyfurt dilimleri ile süsledim siz hayal gücünüze göre süsleyebilirsiniz. Afiyet olsun!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder