Zeytinyağlı Mantar Tarifi İçin Malzemeler
- 1 kg mantar
- 2 adet kuru soğan
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 5 diş sarımsak
- 5 yemek kaşığı domates sosu veya 2 adet domates
- Tuz
Zeytinyağlı Mantar Tarifi Nasıl Yapılır?
- Öncelikle soğanlarımızı piyazlık olarak doğruyoruz, kenara alıyoruz.
- Mantar yıkanmaz diyorlar ama ben yıkayanlardanım sap kısmını ucundan kesip, üstündeki ince zarı suyun altında soyuyorum daha sonra yıkadıkları ama içi su dolu bir kabın içine bırakıyorum.
- Bu işlem bittikten sonra süzüp isterseniz ince ince isterseniz dörde bölüp mantarın boyutuna göre doğraya bilirsiniz.
- Sıvı yağı, soğanı, tuzu ve sarımsakları pişireceğiniz uygun bir tencereye alıyoruz ve soteliyoruz soteleme işlemi bittikten sonra üzerine doğramış olduğumuz mantarları ilave ediyoruz orta ateşte tencerenin ağzını kapatıp pişmeye bırakıyoruz.
- Mantarlarımız suyunu çekene kadar kontrollü bir şekilde pişiriyoruz.
- Pişen mantarların üzerine domates sosunu ilave ediyoruz 2-3 dakika karıştırıp, ocağın altını kapatıyoruz.
- Üzerine ben maydanoz kullandım kullanmaya da bilirsiniz yapacak olanlara şimdiden afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder