3 Şubat 2022 Perşembe

Evde Portakal Reçeli Tarifi

 

vde Portakal Reçeli Tarifi İçin Malzemeler

  • 5 adet portakal
  • 2 adet portakal kabuğu
  • 1 adet limon
  • 2 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı su (Kıvama göre ilk başta 1/2 (yarım) su yeterli olabilir )

    Evde Portakal Reçeli Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Portakallarımızı soyarak işleme başlıyoruz. Öncelikle şu iki tarafındaki kabukları atıyoruz ve şöyle bir çizik atıp, portakalda kabuklarını soyuyoruz.
  • Beş tane portakal da aynı işlemi uygulayacağım yalnız acılı olmasın diye beyaz kısımlarını süre de çok fazla yani hepsinde alamayız tabi bir yere kadar ama kalın olanları kenara atıyoruz, 5 portakal da aynı işlemi uyguluyoruz.
  • Acı olmasın diye 2 tane portakalın kabuklarını kullanıyoruz ve 3 defa suyunu kaynatıp, döküyoruz.
  • 1 tane limonun kabuklarını soyup, dilimliyoruz.
  • Ardından kaynatıp, acılığını aldığımız portakal kabuklarını, portakalları ve limonları pişirme tenceresine alıyoruz.
  • Malzemeleri koyduğumuz pişirme tenceresine 2 su bardağı şekeri ilave ederek, 1 su bardağı suyumuzuda koyduktan sonra pişmeye bırakıyoruz.
  • Yaklaşık 50-55 dk pişirmeden sonra, ılık olarak kavonozlara boşaltıyoruz. Afiyet olsun :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder