20 Mart 2022 Pazar

Alman Pastası (Berliner) Tarifi

 

Alman Pastası (Berliner) Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru için;

  • 2 adet yumurta
  • 1 su bardağı süt
  • 1 çay bardağı ılık su
  • 1 paket vanilya
  • 2 yemek kaşığı şeker
  • Yarım paket yaş maya
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çimdik tuz
  • Yaklaşık 4 su bardağı kadar un (Değişebilir)

Kreması için;

  • 2 adet yumurta sarısı
  • 3 su bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 1 su bardağından 1 parmak eksik şeker
  • Vanilya
  • Toz kremşanti

Üzeri için;

  • Eritilmiş çikolata
  • Pudra şekeri
  • İsteğe göre çilek

    Alman Pastası (Berliner) Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Hamuru için gerekli malzemeler bir kaba alınır. Yumuşak bir hamur elde ediyoruz. Mayalanması için bir saat kadar bekletelim.
  • Mayalanan hamuru çok büyük olmayacak şekilde bezelere ayıralım.
  • Üzerini kapatıp 20 dakika kadar tepsi mayası için bekletelim, 180 derecelik ısıtılmış fırında 15-20 dk kadar pişirelim,.
  • Kreması için; vanilya ve kremşanti hariç tüm gerekli malzemeleri tencereye alalım, karıştırarak pişirelim, vanilyayı ekleyip soğumasını bekleyelim, soğuyan kremaya toz krem şanti ekleyip beş dakika çırpalım.
  • Pastalarımızı ortadan ikiye keselim, arasına krema sıkalım, erittiğimiz çikolataya pastanın üst kısmını batırıp pastaya kapatalım.
  • İsteğe göre bazılarına pudra şekeri serpebiliriz. Arzu edilen şekilde veya meyve ile süslenip, servise hazır hale getirilir. Deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder