Alman Pastası (Berliner) Tarifi İçin Malzemeler
Hamuru için;
- 2 adet yumurta
- 1 su bardağı süt
- 1 çay bardağı ılık su
- 1 paket vanilya
- 2 yemek kaşığı şeker
- Yarım paket yaş maya
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çimdik tuz
- Yaklaşık 4 su bardağı kadar un (Değişebilir)
Kreması için;
- 2 adet yumurta sarısı
- 3 su bardağı süt
- 2 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 1 su bardağından 1 parmak eksik şeker
- Vanilya
- Toz kremşanti
Üzeri için;
- Eritilmiş çikolata
- Pudra şekeri
- İsteğe göre çilek
Alman Pastası (Berliner) Tarifi Nasıl Yapılır?
- Hamuru için gerekli malzemeler bir kaba alınır. Yumuşak bir hamur elde ediyoruz. Mayalanması için bir saat kadar bekletelim.
- Mayalanan hamuru çok büyük olmayacak şekilde bezelere ayıralım.
- Üzerini kapatıp 20 dakika kadar tepsi mayası için bekletelim, 180 derecelik ısıtılmış fırında 15-20 dk kadar pişirelim,.
- Kreması için; vanilya ve kremşanti hariç tüm gerekli malzemeleri tencereye alalım, karıştırarak pişirelim, vanilyayı ekleyip soğumasını bekleyelim, soğuyan kremaya toz krem şanti ekleyip beş dakika çırpalım.
- Pastalarımızı ortadan ikiye keselim, arasına krema sıkalım, erittiğimiz çikolataya pastanın üst kısmını batırıp pastaya kapatalım.
- İsteğe göre bazılarına pudra şekeri serpebiliriz. Arzu edilen şekilde veya meyve ile süslenip, servise hazır hale getirilir. Deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder