13 Mart 2022 Pazar

Anadolu Çorbası Tarifi

 

Anadolu Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 yemek kaşığı kırmızı mercimek
  • 1 yemek kaşığı yeşil mercimek
  • 1 yemek kaşığı pirinç̧
  • 2 yemek kaşığı bulgur
  • 5 su bardağı normal su

Terbiyesi için:

  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 yumurta sarısı
  • 1 yemek kaşığı un (Silme)

Sosu için;

  • 1 adet kuru soğan büyük olmasın
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı ucuyla karabiber
  • 1,5 tatlı kaşığı kuru nane

    Anadolu Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Uygun bir tencereye yıkanmış bakliyatları koyun. Üzerine 5 su bardağı su koyun ve kaynamaya bırakın.
  • Kaynamaya başlayınca ocağı kısın yumuşayana kadar pişirilir. Pişince ayrı kapta terbiyesi için yoğurt un ve yumurta koyup, pürüzsüz olana kadar iyice çırpılır.
  • Bakliyatlar yumuşadıysa terbiyesinin içine çorbanın suyundan ekleyip karıştırın terbiyeyi çorbaya dökün ondan sonra hemen hızlıca karıştırın çorbanın kesilmemesi önemli. Çorbayı kısık ateşte ara ara karıştırın.
  • Sosu için; bir tavaya tereyağı ve zeytinyağı koyup, eridikten sonra ince doğranmış soğanı koyup kavuralım.
  • En son baharatları ekleyip kızdırın sosu çorbaya döküp 1-2 taşım kaynadıktan sonra damak tadınıza göre tuz ilave edin, ocaktan alın. Tuzu en son eklerseniz kesilme olmaz. Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder