18 Mart 2022 Cuma

Bal Badem Tatlısı Tarifi

 

Bal Badem Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler

  • 125 gram tereyağı ya da margarin(oda ısısında)
  • 2 adet yumurta
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • Aldığı kadar un(kontrollü ekleyin)

Şerbeti için;

  • 2,5 su bardağı toz şeker
  • 3 su bardağı su
  • İnce bir dilim limon

    Bal Badem Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle tatlımızın şerbetini hazırlayalım. Tatlı sıcak şerbeti soğuk olacak. Şerbeti için şekeri ve suyu tencereye alıp kaynatıyoruz.
  • Kaynamaya başladığında içerisine limon bırakıp 5 dakika daha kaynattıktan sonra ocaktan alıp soğumaya bırakıyoruz.
  • Hamuru için un hariç verilen malzemeleri yoğurma kabına alıp karıştırıyoruz. Unu kontrollü bir şekilde ekleyerek ele yapışmayan yumuşak kıvamda bir hamur elde ediyoruz.
  • Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp şekillendiriyoruz.
  • Şekillendirdiğimiz hamurları irmiğe bulayıp tepsiye diziyoruz.
  • En son tam orta kısmından olacak şekilde bıçakla derin olmayan çizikler alıyoruz.
  • Önceden ısıttığımız 180 derecelik fırında üzerleri hafif pembeleşinceye kadar pişiriyoruz.
  • Fırından çıkan tatlıların ilk sıcağı çıkınca soğuyan şerbeti üzerlerine gezdiriyoruz.
  • Tatlımız şerbetini çekince orta kısımlarına ister fıstık isterseniz de fındıkla dolduruyoruz. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder