4 Mart 2022 Cuma

Bal Kabaklı Cheesecake Tarifi

 

Bal Kabaklı Cheesecake Tarifi İçin Malzemeler

Kreması için:

  • 400 gram labne
  • 1 paket krema
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 paket vanilya
  • 3 adet yumurta
  • 1,5 yemek kaşığı un
  • 1,5 yemek kaşığı

Alt taban için:

  • 1 paket burçak bisküvi
  • Yarım paket petibör bisküvi
  • 3 yemek kaşığı tereyağı

Üzerinin sosu için:

  • 250 gram balkabağı
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 çay bardağı su
  • 1 çay bardağı tahin
  • 1 su bardağı iri çekilmiş ceviz

    Bal Kabaklı Cheesecake Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Alt taban için;Bisküviler ince ince çekilir, tereyağ ile iyice karıştırıp yağlanan kelepçeli kalıba iyice bastırılarak döşenir. Dinlenmesi için buzdolabına konur.
  • Sos için;Kabaklar şeker ve su ile birlikte iyice haşlanır. Püre kıvamına getirilip soğumaya bırakılır.
  • Krema kısmı için;Labne ve krema güzelce çırpılır.
  • Ardından yumurtalar tek tek,çırpılarak ilave edilir.
  • Un,nişasta ve vanilya ilave edilip tabanın üzerine dökülür.
  • Önceden ısıtılmış 160 derece fırında 50 dakika pişirilir. (kontrollü pişirelim! keki sallayıp iç kısmı sallanmıyor ise pişmiştir) fırının ağzını açıp soğuması için kekimizi orda bekletelim.
  • Soğuyan kek üzerine hazırlanan sos dökülür.
  • Biraz dinlenip soğuyunca üzerine tahinde dökülüp buzdolabına koyulur.
  • En az 8 saat kadar buzdolabında bekletilir.
  • Üzerine cevizleri servis servis yapılır.
  • Not: kremanın beyaz kalması için kalıbımızın dışını alüminyum folyo ile kaplayalım.

    Kekimizin çatlamaması için; pişme esnasında fırının altına içi su dolu bir kap koyalım.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder