Bezelyeli Pirinç Pilavı Tarifi İçin Malzemeler
- 1 su bardağı baldo pirinç
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- Biraz sıvı yağ
- 1,5 su bardağı ılık su
- Yeteri kadar tuz
- 1 su bardağı haşlanmış bezelye
Bezelyeli Pirinç Pilavı Tarifi Nasıl Yapılır?
- Önce pirinci ılık suda 10-15 dakika kadar bekletip, nişastasını çıkararak yıkayalım.
- Süzgeçte alıp 10 dakika kadar tamamen suyunu süzmesini bekleyelim.
- Bir yemek kaşığı tereyağını ve biraz sıvı yağı tencereye alalım.
- Tereyağı eriyince suyu süzülmüş pirinçleri ekleyip orta ocakta ve orta ateşte pirinçler kaşıktan tane tane dökülene kadar güzelce kavuralım.
- Kavrulan pirinçlerin üzerine ılık suyu ve yeteri miktarda tuzu ilave edip karıştıralım.
- Kaynamaya başlayınca haşlanmış bezelyeyi ilave edip karıştıralım.
- Ocağın altını kısıp kapağını kapatarak pişmeye bırakalım.
- Pişen pilavı ocaktan alıp, kapağın altına havlu peçete koyup 10 dakika dinlendirelim. Dinlenen pilavımızı servise hazırlayabiliriz. 😊 🌹afiyet olsun 🌹.
Not: Pirinçlerin su çekme oranları pirincin cinsine göre değişiklik gösterebilir. Su miktarını evinizdeki pirince göre ayarlayabilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder