7 Mart 2022 Pazartesi

Bezelyeli Pirinç Pilavı Tarifi

 

Bezelyeli Pirinç Pilavı Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı baldo pirinç
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • Biraz sıvı yağ
  • 1,5 su bardağı ılık su
  • Yeteri kadar tuz
  • 1 su bardağı haşlanmış bezelye

    Bezelyeli Pirinç Pilavı Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Önce pirinci ılık suda 10-15 dakika kadar bekletip, nişastasını çıkararak yıkayalım.
  • Süzgeçte alıp 10 dakika kadar tamamen suyunu süzmesini bekleyelim.
  • Bir yemek kaşığı tereyağını ve biraz sıvı yağı tencereye alalım.
  • Tereyağı eriyince suyu süzülmüş pirinçleri ekleyip orta ocakta ve orta ateşte pirinçler kaşıktan tane tane dökülene kadar güzelce kavuralım.
  • Kavrulan pirinçlerin üzerine ılık suyu ve yeteri miktarda tuzu ilave edip karıştıralım.
  • Kaynamaya başlayınca haşlanmış bezelyeyi ilave edip karıştıralım.
  • Ocağın altını kısıp kapağını kapatarak pişmeye bırakalım.
  • Pişen pilavı ocaktan alıp, kapağın altına havlu peçete koyup 10 dakika dinlendirelim. Dinlenen pilavımızı servise hazırlayabiliriz. 😊 🌹afiyet olsun 🌹.
  • Not: Pirinçlerin su çekme oranları pirincin cinsine göre değişiklik gösterebilir. Su miktarını evinizdeki pirince göre ayarlayabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder