Borcamda Milföylü Kolay Profiterol Tarifi İçin Malzemeler
- 1 paket milföy
Kreması için:
- 1 paket krem şanti
- 1 çay bardağı süt
- 4 su bardağı süt
- 1 su bardağı un
- 1 su bardağı şeker
- 1 paket vanilya
- 1 paket çikolatalı sos
- 2.5 su bardağı süt
- Üzerine dilerseniz ceviz veya fındık kırığı
Borcamda Milföylü Kolay Profiterol Tarifi Nasıl Yapılır?
- Öncelikle kremamızı hazırlayalım. 1 paket krem şanti ve 1 çay bardağı sütü mikserle çırpalım ve dolaba kaldıralım.
- Daha sonra krema için, 4 su bardağı süt, un ve şekeri tencereye alıp karıştıralım ve ocağa alalım.
- Kaynayana kadar pişirelim kaynayınca içine 1 paket vanilya ekleyelim ve altını kapatalım arada karıştırarak soğumasını bekleyelim.
- Soğuduktan sonra içine krem şantiyi ekleyelim ve mikserle çırpalım.
- Üzerini streç film ile kapatıp dolapta soğumaya bırakalım.
- Çikolatalı sos için hazır çikolata sosumuzu tencereye alalım ve 2. 5 su bardağı sütlü güzelce pişirelim ve arada karıştırarak soğumasını bekleyelim.
- Milföy hamurunu ortadan 2 ye keselim ve eşit olarak 8 parçaya bölelim tepsiye dizelim ve 180 derece fanlı fırında 20 dakika kontrollü pişirelim.
- Fırından çıkartınca bir kısmını kalıbınıza göre kırın ve alt tabanını yapın.
- Üzerine kremayı döküp yayın ve kalan milföyleri yerleştirin (kırmadan) videoda detaylı anlattım:)
- Daha sonra üzerine çikolatalı sosu dökün ve süsleyin buzdolabında 2 saat dinlensin. Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder