23 Mart 2022 Çarşamba

Borcamda Milföylü Kolay Profiterol Tarifi

 

Borcamda Milföylü Kolay Profiterol Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 paket milföy

Kreması için:

  • 1 paket krem şanti
  • 1 çay bardağı süt
  • 4 su bardağı süt
  • 1 su bardağı un
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket çikolatalı sos
  • 2.5 su bardağı süt
  • Üzerine dilerseniz ceviz veya fındık kırığı

    Borcamda Milföylü Kolay Profiterol Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle kremamızı hazırlayalım. 1 paket krem şanti ve 1 çay bardağı sütü mikserle çırpalım ve dolaba kaldıralım.
  • Daha sonra krema için, 4 su bardağı süt, un ve şekeri tencereye alıp karıştıralım ve ocağa alalım.
  • Kaynayana kadar pişirelim kaynayınca içine 1 paket vanilya ekleyelim ve altını kapatalım arada karıştırarak soğumasını bekleyelim.
  • Soğuduktan sonra içine krem şantiyi ekleyelim ve mikserle çırpalım.
  • Üzerini streç film ile kapatıp dolapta soğumaya bırakalım.
  • Çikolatalı sos için hazır çikolata sosumuzu tencereye alalım ve 2. 5 su bardağı sütlü güzelce pişirelim ve arada karıştırarak soğumasını bekleyelim.
  • Milföy hamurunu ortadan 2 ye keselim ve eşit olarak 8 parçaya bölelim tepsiye dizelim ve 180 derece fanlı fırında 20 dakika kontrollü pişirelim.
  • Fırından çıkartınca bir kısmını kalıbınıza göre kırın ve alt tabanını yapın.
  • Üzerine kremayı döküp yayın ve kalan milföyleri yerleştirin (kırmadan) videoda detaylı anlattım:)
  • Daha sonra üzerine çikolatalı sosu dökün ve süsleyin buzdolabında 2 saat dinlensin. Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder