Zeytinyağlı Leziz Bakla Tarifi İçin Malzemeler
- Yarım kilo taze bakla
- 1 tane büyük boy kuru soğan
- 1 tane kapya biber
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı un
- 1 çay kaşığı toz şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- Yarım limon suyu
- 2,5 su bardağı sıcak su ( pişme durumuna göre azar azar su ilavesi yapabilirsiniz)
Servis önerisi
- Sarımsaklı yoğurt,yarım demet dereotu
Zeytinyağlı Leziz Bakla Tarifi Nasıl Yapılır?
- Öncelikle baklaları ayıklayıp limonlu suda bekletelim.
- Soğanı piyazlık doğrayın zeytinyağıyla tencereye alalım.
- Kavrulmaya başlayınca kapya biberi doğrayıp ilave edelim biber ve soğan kavrulunca üzerine salçayı ilave edip karıştıralım.
- Baklayı da süzüp ekleyelim.
- Üzerine limon suyu,tuz ve toz şekeri ilave edip karıştıralım biraz kavrulunca unu ilave ederek bir kaç dakika daha kavuralım.
- Üzerine suyunu ilave edip orta boy ocakta kısık ateşte pişirelim.
- Ocaktan almadan bir kaç dal dereotu doğrayıp kapağını kapatalım.
- Biraz dinlendikten sonra dilerseniz sarımsaklı yoğurt ve kıyılmış dereotu eşliğinde servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder