13 Mart 2022 Pazar

Boş ve Peynirli Açma Tarifi

 

Boş ve Peynirli Açma Tarifi İçin Malzemeler

  • 1,5 su bardağı ılık su
  • 1,5 su bardağı ılık süt
  • 2 yemek kaşığı şeker
  • 1 yemek kaşığı tuz
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 6-7 su bardağı un (katmer de 6 su bardağı ,efsane unda 7 su bardağı kullandım inanın una göre değişiyor nedense ele yapışacak ona göre ayarlayın)
  • 1 paket instant maya
  • Oda ısısında tereyağ yada margarin (120 gram)
  • 2 yumurta (beyazı içe sarısı dışa)

    Boş ve Peynirli Açma Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Tereyağ dışında tüm malzemeleri yoğurun ele yapışmayan cıvık bir hamur olacak.
  • Unu kontrollü koyun. 30 dk mayasının gelmesi için üzerini streçle kapatın.
  • Mayası gelen hamuru yağlı tezgaha dokun ve elinizle dikdörtgen şekilde açın.
  • Elinize tereyağ alıp her yerine yayın ve yarı ikiye katlayın.
  • Tekrar elinize yağ alin ve üzerine yağlayın diğer ikinci yarıyı da onun üzerine katlayın.
  • Diğerinin yarısını da yağlayıp ikiye katlayın ve dikdörtgen şekilde açın üç parmak kalınlığında bıçakla şeritler halinde enine kesin.
  • Onları da ikiye kesin önce kendi etrafında bükün sonra iki ucundan tekrar örer gibi sarın simit şekli verin.
  • Peynirli de yaptım önce hamuru elinizle açın kapatın ortadan ikiye kesin bükün ve simit yapın.
  • Eğer büyük olsun isterseniz ortadan ikiye kesmeye gerek yok.
  • Üzerine yumurta sarısı sürün susam ve çörek otu ile süsleyip 200 derece önceden ısıtılmış fırında orta katta üzeri kızarana kadar pişirin.
  • Yumuşacık açmalarınız hazır. Puf nokta pişen açmaların üzerini bir bezle örtün nemini korusun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder