Boş ve Peynirli Açma Tarifi İçin Malzemeler
- 1,5 su bardağı ılık su
- 1,5 su bardağı ılık süt
- 2 yemek kaşığı şeker
- 1 yemek kaşığı tuz
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 6-7 su bardağı un (katmer de 6 su bardağı ,efsane unda 7 su bardağı kullandım inanın una göre değişiyor nedense ele yapışacak ona göre ayarlayın)
- 1 paket instant maya
- Oda ısısında tereyağ yada margarin (120 gram)
- 2 yumurta (beyazı içe sarısı dışa)
Boş ve Peynirli Açma Tarifi Nasıl Yapılır?
- Tereyağ dışında tüm malzemeleri yoğurun ele yapışmayan cıvık bir hamur olacak.
- Unu kontrollü koyun. 30 dk mayasının gelmesi için üzerini streçle kapatın.
- Mayası gelen hamuru yağlı tezgaha dokun ve elinizle dikdörtgen şekilde açın.
- Elinize tereyağ alıp her yerine yayın ve yarı ikiye katlayın.
- Tekrar elinize yağ alin ve üzerine yağlayın diğer ikinci yarıyı da onun üzerine katlayın.
- Diğerinin yarısını da yağlayıp ikiye katlayın ve dikdörtgen şekilde açın üç parmak kalınlığında bıçakla şeritler halinde enine kesin.
- Onları da ikiye kesin önce kendi etrafında bükün sonra iki ucundan tekrar örer gibi sarın simit şekli verin.
- Peynirli de yaptım önce hamuru elinizle açın kapatın ortadan ikiye kesin bükün ve simit yapın.
- Eğer büyük olsun isterseniz ortadan ikiye kesmeye gerek yok.
- Üzerine yumurta sarısı sürün susam ve çörek otu ile süsleyip 200 derece önceden ısıtılmış fırında orta katta üzeri kızarana kadar pişirin.
- Yumuşacık açmalarınız hazır. Puf nokta pişen açmaların üzerini bir bezle örtün nemini korusun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder