Dilim Börek Tarifi İçin Malzemeler
- 5 adet yufka
Sosu için;
- 1 adet yumurta
- 4 yemek kaşığı yoğurt
- 100 gram eritilmiş tereyağı
- 1 çay bardağı süt
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 şişe soda
- 2 su bardağı beyaz peynir
- 2 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
- Yarım demet maydanoz
- 1 paket kabartma tozu
Üzerine için;
- 1 adet yumurta
- 2 yemek kaşığı yoğurt
Dilim Börek Tarifi Nasıl Yapılır?
- Böreğin sosu için; peynirler ve maydanoz harici malzemeleri çırpalım. Üzerine peynirleri ve kıyılmış maydanozu da ekledikten sonra karıştıralım. Bir adet yufkayı tezgaha serip her yerine gelecek şekilde sostan döküp yayalım.
- Daha sonra diğer yufkayı da serip aynı işlemi uygulayalım. Bütün yufkaları bu şekilde tamamlayalım. Daha sonra rulo şeklinde saralım.
- Ruloyu üç parçaya bölelim. Her parçayı streç filmle sarıp buzlukta 1 saat bekletelim. Pişireceğimiz zaman çıkarıp dilimleyelim ve fırın tepsisine alalım.
- En son dilimlerin üzerine yumurta ile yoğurdu karıştırıp sürelim. Önceden ısıttığımız 200 derece fırında pişirelim. Deneyenlere şimdiden afiyet şifa olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder