21 Mart 2022 Pazartesi

3 Yufkayla Hazırlanan Çıtır Börek Hamayili Börek Tarifi

 

3 Yufkayla Hazırlanan Çıtır Börek Hamayili Börek Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 adet yufka
  • 5-6 dal maydanoz
  • 100 gram beyaz peynir
  • 2 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 su bardağı (200 ml) sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı sirke
  • 2 yemek kaşığı un

Üzeri için

  • Çörek otu ve 1 adet yumurta sarısı

    3 Yufkayla Hazırlanan Çıtır Börek Hamayili Börek Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Önce 2 yemek kaşığı eritilmiş tereyağ, 1 su bardağı (200 ml) sıvı yağ, 2 yemek kaşığı un, 2 yemek kaşığı sirkeyi karıştırıyoruz.
  • Her yufkanın üzerine sürerek üç adet yufkayı üst üste koyuyoruz.
  • Yufkaları önden ve arkadan uçları ortada birleşecek şekilde katlıyoruz.
  • Sağ ve soldan da uçları ortada birleşecek şekilde katlıyoruz.
  • Kare şekli elde ediyoruz.
  • Üzerine maydanoz ve peynir karışımını dağıtıyoruz.
  • Siz istediğiniz börek harcını kullanabilirsiniz.
  • Karenin köşelerini çaprazlamasına başa baş gelecek şekilde katlıyoruz.
  • Önde kat yerlerinden keserek 4 adet üçgen elde ediyoruz.
  • Üçgenlerin ortalarından keserek 8 adet üçgen elde ediyoruz.
  • 8 adet üçgenin ortalarından tekrar keserek 16 adet üçgen şeklinde börek elde ediyoruz.
  • Tepsinin üzerini streç film ile kapatıp bir gece buzdolabında bekletiyoruz.
  • Uzun süre saklamak isterseniz birbirine yapışmayacak şekilde buzdolabı poşetine koyup buzdolabının derin dondurucu kısmında çok uzun süre saklayabilirsiniz.
  • Buzdolabından çıkarttıktan sonra önce sosumuzun kalan kısmını daha sonra da yumurta sarısını sürüp isteğe bağlı olarak çörek otu ya da susam serperek önceden ısıtılmış 180 ° c fırında yaklaşık 35 dakika üzeri kızarana kadar pişiriyoruz.Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder