Dondurmalı İrmik Helvası Tarifi İçin Malzemeler
- 500 gram irmik
- 125 gram tereyağı
Şerbeti için;
- 2 su bardağı süt
- 1 su bardağı su
- 2 su bardağı şeker
Arası için;
- Dondurma
Dondurmalı İrmik Helvası Tarifi Nasıl Yapılır?
- Öncelikle şerbeti için bir tencereye şeker, su ve sütü koyup karıştıralım 3 dk kadar kaynayıp, altını kapatalım bir köşeye bırakalım.
- Helva için bir tencereye margarini koyun ve erimesini sağlayın. Sonra irmiği üzerine boşaltıp kavurmaya devam edin sürekli karıştırın. Rengi koyulaşana kadar.
- Altını kapatın şerbeti içine yavaşça döküp, karıştırın ve ateşin altını açın, orta ateşte sürekli karıştırarak kıvam almaya bırakın.
- Kıvam aldıktan sonra altını kapatıp 10 dk kadar dinlendirin.
- Kaseye önce helva ve ortasını açın dondurmayı ekleyin üzerine yine helva ve şekil verin. Tabağa ters çevirin ve servis edin afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder