12 Mart 2022 Cumartesi

Dondurmalı İrmik Helvası Tarifi

 

Dondurmalı İrmik Helvası Tarifi İçin Malzemeler

  • 500 gram irmik
  • 125 gram tereyağı

Şerbeti için;

  • 2 su bardağı süt
  • 1 su bardağı su
  • 2 su bardağı şeker

Arası için;

  • Dondurma

    Dondurmalı İrmik Helvası Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle şerbeti için bir tencereye şeker, su ve sütü koyup karıştıralım 3 dk kadar kaynayıp, altını kapatalım bir köşeye bırakalım.
  • Helva için bir tencereye margarini koyun ve erimesini sağlayın. Sonra irmiği üzerine boşaltıp kavurmaya devam edin sürekli karıştırın. Rengi koyulaşana kadar.
  • Altını kapatın şerbeti içine yavaşça döküp, karıştırın ve ateşin altını açın, orta ateşte sürekli karıştırarak kıvam almaya bırakın.
  • Kıvam aldıktan sonra altını kapatıp 10 dk kadar dinlendirin.
  • Kaseye önce helva ve ortasını açın dondurmayı ekleyin üzerine yine helva ve şekil verin. Tabağa ters çevirin ve servis edin afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder