27 Mart 2022 Pazar

Dondurucuya Parmak Yediren Zeytinyağlı Yaprak Sarma Tarifi

 

Dondurucuya Parmak Yediren Zeytinyağlı Yaprak Sarma Tarifi İçin Malzemeler

  • Yaprak
  • 4 su bardağı pirinç
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • Yarım su bardağı zeytin yağı
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1.5 yemek kaşığı biber salçası
  • 5 adet orta boy kuru soğan
  • 2 adet limon
  • 3 yemek kaşığı toz şeker
  • 3 yemek kaşığı kuru nane
  • Pulbiber
  • Karabiber
  • Tuz
  • 400 ml sıcak su (Bardak ölçüsü 225 ml)

Üzeri için;

  • 3-4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Yarım su bardağı sumak
  • 1 su bardağı su (Bardak ölçüsü 200 ml)

    Dondurucuya Parmak Yediren Zeytinyağlı Yaprak Sarma Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Sumağın üzerine kaynar su eklenir ve üzeri kapatılarak demlenmeye bırakılır.
  • Robottan çekilmiş soğan yağda kavrulur üzerine yıkanmış pirinç eklenir.
  • Pirinç iyi bir şekilde kavrulur baharat ve limon suyu eklenir kavrulmaya devam edilir. Salça eklenir kavrulur.
  • Üzerine 2 su bardağı su eklenir ve suyu çekince ocaktan alınır.
  • Hazırlanmış yaprağın üzerine malzeme bırakılır ve sarılır.
  • Dondurucuya bırakmak için dondurma kaplarına bırakılır (Dondurucudan çıkan yaprağın buzu çözdürülmeden pişirilmelidir)
  • Pişirmek için küçük çorba tenceresi için; tencerenin altına deforme olmuş yaprak dizilir ve üzerine sarmalar bırakılır.
  • Üzerine zeytin yağı gezdirilir ve üzerine çıkmayacak şekilde kaynar su eklenir.
  • Üzerine tabak bırakılır kapağı kapalı kaynamaya çıkıncaya kadar harlı ateşte kaynamaya çıkınca kısık ateşte 45 dk pişirilir.
  • Sarmaların pişmesine 15 dk kala sumaklı su eklenir ocağın altı tam açılır tekrar kaynama çıkınca altı kısılır.
  • Pişen sarmalar en az 3-4 saat dinlendirildikten sonra servis edilmeli. Hata zamanınız varsa 1 gün dinlenirse lezzeti katlanacaktır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder