Dondurucuya Parmak Yediren Zeytinyağlı Yaprak Sarma Tarifi İçin Malzemeler
- Yaprak
- 4 su bardağı pirinç
- 1 su bardağı sıvı yağ
- Yarım su bardağı zeytin yağı
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1.5 yemek kaşığı biber salçası
- 5 adet orta boy kuru soğan
- 2 adet limon
- 3 yemek kaşığı toz şeker
- 3 yemek kaşığı kuru nane
- Pulbiber
- Karabiber
- Tuz
- 400 ml sıcak su (Bardak ölçüsü 225 ml)
Üzeri için;
- 3-4 yemek kaşığı zeytinyağı
- Yarım su bardağı sumak
- 1 su bardağı su (Bardak ölçüsü 200 ml)
Dondurucuya Parmak Yediren Zeytinyağlı Yaprak Sarma Tarifi Nasıl Yapılır?
- Sumağın üzerine kaynar su eklenir ve üzeri kapatılarak demlenmeye bırakılır.
- Robottan çekilmiş soğan yağda kavrulur üzerine yıkanmış pirinç eklenir.
- Pirinç iyi bir şekilde kavrulur baharat ve limon suyu eklenir kavrulmaya devam edilir. Salça eklenir kavrulur.
- Üzerine 2 su bardağı su eklenir ve suyu çekince ocaktan alınır.
- Hazırlanmış yaprağın üzerine malzeme bırakılır ve sarılır.
- Dondurucuya bırakmak için dondurma kaplarına bırakılır (Dondurucudan çıkan yaprağın buzu çözdürülmeden pişirilmelidir)
- Pişirmek için küçük çorba tenceresi için; tencerenin altına deforme olmuş yaprak dizilir ve üzerine sarmalar bırakılır.
- Üzerine zeytin yağı gezdirilir ve üzerine çıkmayacak şekilde kaynar su eklenir.
- Üzerine tabak bırakılır kapağı kapalı kaynamaya çıkıncaya kadar harlı ateşte kaynamaya çıkınca kısık ateşte 45 dk pişirilir.
- Sarmaların pişmesine 15 dk kala sumaklı su eklenir ocağın altı tam açılır tekrar kaynama çıkınca altı kısılır.
- Pişen sarmalar en az 3-4 saat dinlendirildikten sonra servis edilmeli. Hata zamanınız varsa 1 gün dinlenirse lezzeti katlanacaktır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder