Kat Kat Yumuşacık Poğaça Tarifi (Pamuk Poğaça Nasıl Yapılır?) İçin Malzemeler
- 1 su bardağı su
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 adet yumurta
- 1,5 yemek kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- (10 gr) 1 paket kuru maya
- 5.5- 6 su bardağı un (kontrollü olarak ekleyin)
Aralara sürmek için
- 100 gram tereyağı içi
- 150 gram kaşar peyniri
- 1 çay bardağı nişasta
Kat Kat Yumuşacık Poğaça Tarifi (Pamuk Poğaça Nasıl Yapılır?)
- Hamuru hazırlayacağımız kabın içine önce maya ,şekeri, suyu ekleyin ve karıştırın.
- Daha sonra sırasıyla yoğurt, sıvı yağ, yumurtayı ekleyip karıştırın.
- Kontrollü olarak unu ilave ederek yoğurmaya başlayın.
- Ele yapışmayan, yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun.
- Hamurun olduğu kabın üstüne strech filmle kapatıp yaklaşık 45 dakika kadar mayalanmaya bırakın.
- Mayalanan hamurun hamurun havasını almak için iyice hamuru yoğurun.
- 4 eşit bezeye ayırın.
- Her bir bezeyi merdaneyle servis tabağı büyüklüğünde açın.
- İlk açtığınız hamuru tezgaha yayın, üzerine eritilmiş tereyağı sürün ve nişasta serpin.
- Üzerine 2. Açtığınız hamuru yayın ve tekrar tereyağı sürün, nişasta serpin.
- Diğer açtığınız hamurlara da aynı işlemi uygulayın.
- Hamurun bir kısmını ortaya gelecek şekilde kıvırın ve yağlayın.
- Diğer ucunu kıvırın ve yağlayın.
- Yan kısımları da kıvırıp yağlayın. Kare bir hamur olacak.
- 10 dakika kadar üzerine poşet örtüp dinlendirin.
- Dinlenen hamuru tezgaha yağlayıp koyun ve merdaneyle açabildiğiniz kadar çok açın.
- Üzerine kaşar peyniri serpin.
- Ucundan başlayarak rulo şeklinde sarın.
- Elinizle ruloyu çekiştirerek uzatın.
- 2 parmak kalınlığında dilimler kesip yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizin.
- Üzerine yumurta sarısı sürün, susam serpin.
- Daha önce ısıtılmış 180 derecede fırında yaklaşık 30 dakika kadar pişirin.
- Fırından çıkarıp istediğiniz zaman servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder