Efsane Lezzetiyle Havuçlu Şehriye Çorbası Tarifi İçin Malzemeler
- 1 tane havuç
- 1 diş sarımsak
- 4 çorba kaşığı yoğurt
- Yarım limon suyu
- 2 yemek kaşığı un
- 3 su bardağı tavuk veya et suyu (Yoksa tamamını suyla da yapabilirsiniz)
- Yarım su bardağı arpa şehriye
- 2 su bardağı sıcak su
- 1 tatlı kaşığı tereyağı
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
Üzeri için;
- Naneli sos
Nasıl Yapılır?
- Öncelikle tereyağı ve sıvı yağı ısıtın içine rendelenmiş havucu ilave edip hafifçe yumuşayana kadar kavurun. İçine rendelenmiş sarımsağı da ekleyip bir tur daha kavurup tavuk suyunu ilave edin.
- Kaynamaya başlayınca şehriyeyi ekleyin ve pişene kadar bekleyin.
- Yoğurt, limon suyu ve unu iyice karıştırın ve kaynayan çorbadan 1 kepçe alıp terbiyenin içine dökün hızlıca karıştırın. Ilık hale gelen terbiyeyi tencereye döküp yine hızlıca karıştırın.
- Kıvamını nasıl istiyorsanız ona göre su ekleyin ben 2 su bardağı ekledim. Kaynayana kadar karıştırarak pişirin. Bu şekilde 5 dk daha pişirip en son tuzunu atın.
- Hazırladığınız naneli tereyağlı sosla servis edin. Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder