8 Mart 2022 Salı

Çok Pratik Karamelize Soğan Mezesi Tarifi

 

Çok Pratik Karamelize Soğan Mezesi Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet soğan (kırmızı ya da beyaz)
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • Çeyrek çay bardağından biraz eksik su (20 ml)
  • 1 yemek kaşığı nar ekşisi
  • Yarım çay kaşığı tuz
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • Yarım çay kaşığı pul biber
  • Yarım çay kaşığı kırmızı toz biber
  • Yarım çay kaşığı kimyon

    Çok Pratik Karamelize Soğan Mezesi Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Soğanları piyazlık olacak şekilde doğrayalım.
  • Tavaya zeytinyağla birlikte soğanı alarak soğanlar yumuşayıncaya kadar soteleyelim.
  • Yumuşayan soğanların üzerine şekeri ekleyerek soğanlar hafif uç kısımlarından kızarmaya başlayıncaya kadar soteleyelim.
  • Kızarmaya başlayınca suyu ekleyerek ocak orta ateşteyken pişirmeye devam edelim.
  • Birkaç dk sonra karamelize olacaktır.
  • Su buharlaşıp karışımın kıvamı koyulaşınca ocağı kapatıp karışımı soğumaya bırakabiliriz.
  • Soğuyan soğanların üzerine nar ekşisi, tuz ve baharatları ekleyerek karıştıralım. Dilerseniz bu şekilde de servis edebilirsiniz. Ben süzme yoğurt üzerinde servis ediyorum

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder