Çok Pratik Karamelize Soğan Mezesi Tarifi İçin Malzemeler
- 2 adet soğan (kırmızı ya da beyaz)
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı şeker
- Çeyrek çay bardağından biraz eksik su (20 ml)
- 1 yemek kaşığı nar ekşisi
- Yarım çay kaşığı tuz
- Yarım çay kaşığı karabiber
- Yarım çay kaşığı pul biber
- Yarım çay kaşığı kırmızı toz biber
- Yarım çay kaşığı kimyon
Çok Pratik Karamelize Soğan Mezesi Tarifi Nasıl Yapılır?
- Soğanları piyazlık olacak şekilde doğrayalım.
- Tavaya zeytinyağla birlikte soğanı alarak soğanlar yumuşayıncaya kadar soteleyelim.
- Yumuşayan soğanların üzerine şekeri ekleyerek soğanlar hafif uç kısımlarından kızarmaya başlayıncaya kadar soteleyelim.
- Kızarmaya başlayınca suyu ekleyerek ocak orta ateşteyken pişirmeye devam edelim.
- Birkaç dk sonra karamelize olacaktır.
- Su buharlaşıp karışımın kıvamı koyulaşınca ocağı kapatıp karışımı soğumaya bırakabiliriz.
- Soğuyan soğanların üzerine nar ekşisi, tuz ve baharatları ekleyerek karıştıralım. Dilerseniz bu şekilde de servis edebilirsiniz. Ben süzme yoğurt üzerinde servis ediyorum
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder