23 Mart 2022 Çarşamba

Erişteli Köfteli Çorba Tarifi

 

Erişteli Köfteli Çorba Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 adet soğan
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1,5 litre sıcak su
  • Yarım su bardağı erişte
  • 1,5 tatlı kaşığı tuz

Terbiyesi için:

  • 1 adet yumurta
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 yemek kaşığı un

Köftesi için:

  • 200 gr kıyma
  • 2 yemek kaşığı köftelik bulgur
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 yemek kaşığı un

Üzeri için;

  • 2-3 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı kuru nane
  • Yarım tatlı kaşığı kırmızı toz biber

    Erişteli Köfteli Çorba Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle köfteleri hazırladıktan sonra bulamak için unu geniş bir tabağa alarak yanımıza alalım.
  • Ardından köfte harcı için karıştırma kabına kıyma, köftelik bulgur, karabiber ve pul biberi alarak güzelce yoğuralım.
  • Yoğurduğumuz köfte harcından elimizle küçük parçalar kopartalım ve yuvarlayarak un koyduğumuz tabağa alalım. Tüm harç bitene kadar bu işleme devam edelim.
  • Şekillendirme işlemi bittikten sonra tabağımızı ileri geri sallayalım ve köftelerin tamamının una bulanmasını sağlayalım.
  • Diğer taraftan; tencereye yağı koyarak rendelenmiş soğanı pembeleşinceye kadar kavuralım.
  • Salçayı ekleyelim ve kaynar suyu ilave edelim. Karıştırarak kaynamaya bırakalım.
  • Daha sonra köfteleri yavaş yavaş suyun içerisine ilave edelim.
  • Köfteler 3-4 dakika kadar piştikten sonra içine erişte ekleyelim. Erişteler pişene kadar kaynatalım.
  • Diğer tarafta çorbanın terbiyesini hazırlayalım.
  • Bunun için un, yoğurt ve yumurtayı güzelce çırpalım. Ardından çorbanın suyundan bir kepçe kadarını yavaş yavaş terbiyeye ekleyerek karıştıralım.
  • Terbiye ılıdıktan sonra yavaş yavaş tencereye ilave edelim ve bir yandan da karıştırmaya devam edelim.
  • 4-5 dakika kadar kaynattıktan sonra tuzunu ekleyip karıştırarak altını kapatalım.
  • Servis etmeden önce sosu için eriyen tereyağına nane ve kırmızı toz biberi ekleyip kızdıralım, ocaktan alalım.
  • Sosu çorbamızın üzerine gezdirdikten sonra servis edelim. Afiyet olsun!
  • Not: Çorbanın kesmemesi için tuzunu sonradan ilave edin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder