23 Mart 2022 Çarşamba

Tavuklu Mantar Güveç Tarifi

 

Tavuklu Mantar Güveç Tarifi İçin Malzemeler

  • 400-500 gram tavuk göğsü
  • 1 orta boy soğan
  • 300 gram mantar
  • 2 adet kırmızı kapya biber
  • 2 adet orta boy domates rendesi
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kırmızı pul biber
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ

Üzeri için

  • Kaşar peyniri rendesi

    Tavuklu Mantar Güveç Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Ocağa tencereyi alalım. Yağları ekleyip önce soğan daha sonra biberi ekleyip kavuralım.
  • Küp doğranmış tavuğu da ekleyip 7dk kadar pişirelim.
  • Mantarı da orta boy doğrayıp ekleyelim suyunu çekene kadar pişirelim.
  • En son domates rendesi ve baharatları ekleyip 5 dk daha pişirip altını kapatalım.
  • Güveç kaplarına harcı eşit pay edelim.
  • Üzerine peyniri ekleyip 175 derece üzeri kızarana kadar pişirelim.Afiyet olsun yapacaklara kolay gelsin

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder