Tavuklu Mantar Güveç Tarifi İçin Malzemeler
- 400-500 gram tavuk göğsü
- 1 orta boy soğan
- 300 gram mantar
- 2 adet kırmızı kapya biber
- 2 adet orta boy domates rendesi
- Tuz
- Karabiber
- Kırmızı pul biber
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
Üzeri için
- Kaşar peyniri rendesi
Tavuklu Mantar Güveç Tarifi Nasıl Yapılır?
- Ocağa tencereyi alalım. Yağları ekleyip önce soğan daha sonra biberi ekleyip kavuralım.
- Küp doğranmış tavuğu da ekleyip 7dk kadar pişirelim.
- Mantarı da orta boy doğrayıp ekleyelim suyunu çekene kadar pişirelim.
- En son domates rendesi ve baharatları ekleyip 5 dk daha pişirip altını kapatalım.
- Güveç kaplarına harcı eşit pay edelim.
- Üzerine peyniri ekleyip 175 derece üzeri kızarana kadar pişirelim.Afiyet olsun yapacaklara kolay gelsin
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder