Etli Şehriye Pilavı Tarifi İçin Malzemeler
- 150 gram dana eti
- 2 su bardağı su
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 su bardağı şehriye
- 1, 5 su bardağı et suyu (et ile haşlanmış su kullanılıyor)
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- Tuz
- Karabiber
Etli Şehriye Pilavı Tarifi Nasıl Yapılır?
- Bir tencerenin içine sıvı yağı koyup, kuşbaşı doğranmış etler eklenir.
- Etin rengi renk değiştirene kadar kavrulur 5 dakika.
- Üzerine su dökülüp kapağı kapatılır ve 15 dakika orta ısıda pişirilir.
- Pişen etlerin suyu süzgeç yardımı ile süzülür.Bir kabın içine ve etleri süzgeçte kalır. (Aynı tencereyi kullanabilirsiniz pişirmek için pilavı)
- . Tencerenin içine tereyağ eklenip eritilir. Şehriye ilave edilir ve sürekli karıştırılır renk alana kadar kavrulur.
- Kavrulmuş olan şehriyenin üzerine etler ilave edilir.Et suyu dökülür ve baharatlar eklenip karıştırılır.
- Çok kısık ısıda ağzı kapalı pişirilir.Yaklaşık 20 dakika. Pişen pilav karıştırılır ve dinlenmeye bırakılır.
Afiyet olsun!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder