18 Mart 2022 Cuma

Etli Şehriye Pilavı Tarifi

 

Etli Şehriye Pilavı Tarifi İçin Malzemeler

  • 150 gram dana eti
  • 2 su bardağı su
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 su bardağı şehriye
  • 1, 5 su bardağı et suyu (et ile haşlanmış su kullanılıyor)
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • Tuz
  •  Karabiber

    Etli Şehriye Pilavı Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Bir tencerenin içine sıvı yağı koyup, kuşbaşı doğranmış etler eklenir.
  • Etin rengi renk değiştirene kadar kavrulur 5 dakika.
  • Üzerine su dökülüp kapağı kapatılır ve 15 dakika orta ısıda pişirilir.
  • Pişen etlerin suyu süzgeç yardımı ile süzülür.Bir kabın içine ve etleri süzgeçte kalır. (Aynı tencereyi kullanabilirsiniz pişirmek için pilavı)
  • . Tencerenin içine tereyağ eklenip eritilir. Şehriye ilave edilir ve sürekli karıştırılır renk alana kadar kavrulur.
  • Kavrulmuş olan şehriyenin üzerine etler ilave edilir.Et suyu dökülür ve baharatlar eklenip karıştırılır.
  • Çok kısık ısıda ağzı kapalı pişirilir.Yaklaşık 20 dakika. Pişen pilav karıştırılır ve dinlenmeye bırakılır.
  • Afiyet olsun!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder