Evde Yumuşacık Ekmek Tarifi İçin Malzemeler
- 2. 5 su bardağı ılık su
- 1. 5 yemek kaşığı kuru maya
- 1 tatlı kaşığı şeker
- 2 tatlı kaşığı tuz
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- Aldığı kadar un (Yaklaşık 6 su bardağı)
Evde Yumuşacık Ekmek Tarifi Nasıl Yapılır?
- İlk olarak ılık suyu yoğuracağımız kabın içine koyalım.
- Üstüne mayayı ve şekeri ilave edelim ve şöyle bir karıştırıp üzerini streçleyerek 10 dakika kadar bekleyelim.
- Maya aktifleşip kabardıktan sonra tuzunu, sıvıyağını ve ununu ilave edelim, hamurumuzu yoğuralım. Bu aşamada unu yavaş yavaş kontrollü eklemelisiniz. Yumuşak bir hamur elde etmemiz lazım.
- İstediğimiz kıvama gelen hamurumuzun üzerini streçleyip temiz bir bezle örterek 1 saat kadar dinlenmeye bırakıyoruz.
- Mayası gelen hamurumuzun üzerini açıp bir kaç kez yoğurarak havasını alıyoruz.
- Ardından unladığımız tezgaha alarak tekrar yoğuruyoruz ve toparlıyoruz.
- Hamuruzu 8 eşit parçaya bölüyoruz ve elimizde yuvarlayarak portakal büyüklüğünde beze şekline getiriyoruz.
- Şekillendirdiğimiz ekmekleri pişirme kağıdı serili tepsiye dizip üzerine bıçak yardımı ile çizikler atıyoruz.
- Kestiğimiz yere hafifçe un serpiştiriyoruz ve üzerine örtü örterek bi yarım saat kadar tepsinin içinde dinlenmeye bırakıyoruz.
- Fırınımızı 200 dereceye ayarlıyoruz. Fırının alt tabanına fırın ısısına dayanıklı bir kabin içine su doldurup fırına koyuyoruz.
- Önceden ısıtılmış fırında 30 dakikada üzeri kızarıncaya kadar pişiriyoruz.
- Soğuduktan sonra dilimleyerek tüketebilirsiniz. Afiyetle.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder