1 Mart 2022 Salı

Evde Yumuşacık Ekmek Tarifi

 

Evde Yumuşacık Ekmek Tarifi İçin Malzemeler

  • 2. 5 su bardağı ılık su
  • 1. 5 yemek kaşığı kuru maya
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 2 tatlı kaşığı tuz
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • Aldığı kadar un (Yaklaşık 6 su bardağı)

    Evde Yumuşacık Ekmek Tarifi Nasıl Yapılır?

  • İlk olarak ılık suyu yoğuracağımız kabın içine koyalım.
  • Üstüne mayayı ve şekeri ilave edelim ve şöyle bir karıştırıp üzerini streçleyerek 10 dakika kadar bekleyelim.
  • Maya aktifleşip kabardıktan sonra tuzunu, sıvıyağını ve ununu ilave edelim, hamurumuzu yoğuralım. Bu aşamada unu yavaş yavaş kontrollü eklemelisiniz. Yumuşak bir hamur elde etmemiz lazım.
  • İstediğimiz kıvama gelen hamurumuzun üzerini streçleyip temiz bir bezle örterek 1 saat kadar dinlenmeye bırakıyoruz.
  • Mayası gelen hamurumuzun üzerini açıp bir kaç kez yoğurarak havasını alıyoruz.
  • Ardından unladığımız tezgaha alarak tekrar yoğuruyoruz ve toparlıyoruz.
  • Hamuruzu 8 eşit parçaya bölüyoruz ve elimizde yuvarlayarak portakal büyüklüğünde beze şekline getiriyoruz.
  • Şekillendirdiğimiz ekmekleri pişirme kağıdı serili tepsiye dizip üzerine bıçak yardımı ile çizikler atıyoruz.
  • Kestiğimiz yere hafifçe un serpiştiriyoruz ve üzerine örtü örterek bi yarım saat kadar tepsinin içinde dinlenmeye bırakıyoruz.
  • Fırınımızı 200 dereceye ayarlıyoruz. Fırının alt tabanına fırın ısısına dayanıklı bir kabin içine su doldurup fırına koyuyoruz.
  • Önceden ısıtılmış fırında 30 dakikada üzeri kızarıncaya kadar pişiriyoruz.
  • Soğuduktan sonra dilimleyerek tüketebilirsiniz. Afiyetle.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder