1 Mart 2022 Salı

Haşhaşlı Çörek (Oklavasız Zahmetsiz) Tarifi

 

Haşhaşlı Çörek (Oklavasız Zahmetsiz) Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı ılık süt
  • 1,5 su bardağı ılık su
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 paket yaşmaya yada kurumaya
  • 7 su bardağı un

Haşhaşlı harç için:

  • 1 paket haşhaş
  • 1 su bardağı zeytinyağ 2 sini karıştıralım

Üzeri için:

  • 3 yemek kaşık yoğurt
  • 1 adet yumurta

    Haşhaşlı Çörek (Oklavasız Zahmetsiz) Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Önce ilık su ılık süt şeker ve mayayı karıştırıp tuz ve unu da ilave edip yoğuralım.
  • Elimizi yağlayıp biraz daha yoğurup üzerini kapatıp 45 dakika bekletelim.
  • Tezgahı biraz yağlayıp hamuru dökelim.
  • Toparlayıp 4 e bölelim elimizle yemek tabağı kadar açıp üzerine 2 yemek kaşığı haşhaşlı karışımdan döküp yine elimizle hazır yufka büyüklüğünde açalım.
  • Katlayıp bir kenara alalım.
  • 2- 3 4üncü yufkalarda aynı işlemi uygulayıp hepsini üst üste koyup elimizle biraz daha açalım.
  • 3 parmak eninde şeritler kesip şeritleri iki bastan kıvırıp yağlı tepsiye dizelim yada şeritleri kendi ekseni etrafında dolayıp gül şekli verelim.
  • Üzerine 1yumurtayı 3yemekkaşığı yoğurtla çırpıp sürelim.
  • 180 derecede ısıtılmış fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirelim. Yaklaşık 35 dakikada pişiyor.
  • Fırından çıkınca üzerini bir bezle kapatalım.
  • Biraz dinlenince tepsiyi ters çevirelim.
  • Altı nemlenmesin birazda bu şekilde dursun tekrar çevirip servis edebiliriz. Afiyetle💐.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder