Gül Böreği (Peynirli Ve Pastırmalı) Tarifi İçin Malzemeler
Sos için:
- 150 ml süt
- 150 ml yoğurt
- 150 ml sıvı yağ
- 2 adet yumurta
- Maydanoz
- Dondurucuda satılan kare çin hamuru veya yufka
- Beyaz peynir
- Pastırma (doğranmış)
Üzeri için:
- 2 adet yumurta sarısı
- Çörek otu/susam
Gül Böreği (Peynirli Ve Pastırmalı) Tarifi Nasıl Yapılır?
- Bir kasede iç sosu için gerekli olan bütün malzemeleri karıştırın.
- Peynir/maydanoz ve peynir/pastırmayı 2 ayrı tabağa alın ve karıştırın.
- Bir çin hamurunu veya yufkayı tezgaha serin ve iç sosu fırçayla sürün.
- Çin hamurunun veya yufkanın bir uçtan diğer uça iç harçtan koyun.
- Çin hamurunu veya yufkayı rulo şeklinde sarın ve kendi etrafında dolayıp pişirme kağıdı serili/yağlanmış tepsiye yerleştirin.
- Bütün çin hamuru veya yufkalar için bu işlemi gerçekleştirin.
- Üzeri için yumurta sarısını böreklerin üzerine sürüp, susam/çörek otu ile süsleyin.
- Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında kızarıncaya kadar pişirin.
Afiyet olsun!.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder