16 Mart 2022 Çarşamba

Gül Böreği (Peynirli Ve Pastırmalı) Tarifi

 

Gül Böreği (Peynirli Ve Pastırmalı) Tarifi İçin Malzemeler

Sos için:

  • 150 ml süt
  • 150 ml yoğurt
  • 150 ml sıvı yağ
  • 2 adet yumurta
  • Maydanoz
  • Dondurucuda satılan kare çin hamuru veya yufka
  • Beyaz peynir
  • Pastırma (doğranmış)

Üzeri için:

  • 2 adet yumurta sarısı
  • Çörek otu/susam

    Gül Böreği (Peynirli Ve Pastırmalı) Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Bir kasede iç sosu için gerekli olan bütün malzemeleri karıştırın.
  • Peynir/maydanoz ve peynir/pastırmayı 2 ayrı tabağa alın ve karıştırın.
  • Bir çin hamurunu veya yufkayı tezgaha serin ve iç sosu fırçayla sürün.
  • Çin hamurunun veya yufkanın bir uçtan diğer uça iç harçtan koyun.
  • Çin hamurunu veya yufkayı rulo şeklinde sarın ve kendi etrafında dolayıp pişirme kağıdı serili/yağlanmış tepsiye yerleştirin.
  • Bütün çin hamuru veya yufkalar için bu işlemi gerçekleştirin.
  • Üzeri için yumurta sarısını böreklerin üzerine sürüp, susam/çörek otu ile süsleyin.
  • Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında kızarıncaya kadar pişirin.
  • Afiyet olsun!.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder