23 Mart 2022 Çarşamba

Hatay Usulü Kısır Tarifi

 

Hatay Usulü Kısır Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı ince bulgur
  • 1,5 su bardağı sıcak su
  • 2 adet rendelenmiş domates
  • 1 adet küçük boy rendelenmiş soğan
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • Yarım çay bardağı nar ekşisi
  • 1 çay bardağı nar tanesi
  • Çeyrek demet maydanoz (İnce kıyılmış)
  • 3 dal taze soğan (İnce kıyılmış)
  • 1 avuç taze nane (İnce kıyılmış)
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı isot
  • 1 tatlı kaşığı kimyon
  • Yarım tatlı kaşığı karabiber

    Hatay Usulü Kısır Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle bulguru sıcak su ile ıslatıp 15 dk. Dinlendirelim.
  • Bulgur,domates,soğan ve salçaları baharatlarla birlikte beş dakika yoğuralım.
  • Ardından nar ekşisi ve zeytinyağını ekleyip yoğuralım.
  • Son olarak tüm yeşillikleri ve nar tanelerini ekleyip güzelce karıştıralım. Kısırımız servise hazır.
  • Marul veya kıvırcık eşliğinde servis edelim. Deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun🤗Not:salçanız tuzlu ise tuz miktarını ona göre ayarlayın

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder