23 Mart 2022 Çarşamba

Portakal Jöleli Muhallebili Bisküvili Pasta Tarifi

 

Portakal Jöleli Muhallebili Bisküvili Pasta Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 paket kakaolu petibör bisküvi

Muhallebi için;

  • 5 su bardağı süt
  • 1 su bardağı şeker
  • 2 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 1 paket vanilya
  • 1 yemek kaşığı tereyağı

Jöle için;

  • 1 su bardağı portakal suyu
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 1 yemek kaşığı nişasta

    Portakal Jöleli Muhallebili Bisküvili Pasta Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle muhallebi için tencereye süt, şeker, un ve nişasta konulup iyice karıştırılır.
  • Daha sonra ocakta orta ateşte karıştırılarak kaynayıp koyulaşıncaya kadar pişirilir.
  • Sonra ocaktan alınıp içine tereyağı ve vanilya eklenerek karıştırılır.
  • Borcam tepsisinin tabanına bisküviler dizilir.
  • Üzerine muhallebi dökülür.
  • Tekrar araya bisküviler dizilir.
  • Yine üzerine muhallebi dökülüp soğumaya bırakılır.
  • Jöle için tencereye portakal suyu, şeker ve nişasta konulup iyice karıştırılır.
  • Daha sonra ocakta kısık ateşte koyulaşıp kıvam alıncaya kadar karıştırılarak pişirilir.
  • Biraz ılıyınca borcamdaki muhallebinin üzerine dökülüp her tarafa eşit şekilde yayılır.
  • Buzdolabında en az bir saat dinlendirildikten sonra istenildiği gibi süslenerek servis edilir.Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder