Portakal Jöleli Muhallebili Bisküvili Pasta Tarifi İçin Malzemeler
- 1 paket kakaolu petibör bisküvi
Muhallebi için;
- 5 su bardağı süt
- 1 su bardağı şeker
- 2 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 1 paket vanilya
- 1 yemek kaşığı tereyağı
Jöle için;
- 1 su bardağı portakal suyu
- 1 yemek kaşığı şeker
- 1 yemek kaşığı nişasta
Portakal Jöleli Muhallebili Bisküvili Pasta Tarifi Nasıl Yapılır?
- Öncelikle muhallebi için tencereye süt, şeker, un ve nişasta konulup iyice karıştırılır.
- Daha sonra ocakta orta ateşte karıştırılarak kaynayıp koyulaşıncaya kadar pişirilir.
- Sonra ocaktan alınıp içine tereyağı ve vanilya eklenerek karıştırılır.
- Borcam tepsisinin tabanına bisküviler dizilir.
- Üzerine muhallebi dökülür.
- Tekrar araya bisküviler dizilir.
- Yine üzerine muhallebi dökülüp soğumaya bırakılır.
- Jöle için tencereye portakal suyu, şeker ve nişasta konulup iyice karıştırılır.
- Daha sonra ocakta kısık ateşte koyulaşıp kıvam alıncaya kadar karıştırılarak pişirilir.
- Biraz ılıyınca borcamdaki muhallebinin üzerine dökülüp her tarafa eşit şekilde yayılır.
- Buzdolabında en az bir saat dinlendirildikten sonra istenildiği gibi süslenerek servis edilir.Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder