Havuçlu Şehriyeli Tavuk Çorbası Tarifi İçin Malzemeler
- 2 adet haşlanmış tavuk budu
- 1 adet havuç
- 3 diş rendelenmiş sarımsak
- 2 yemek kaşığı tepeleme un
- 1 çay bardağı şehriye
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1/2 (yarım) adet limon
- 8-9 su bardağı sıcak su haşlamış olduğumuz tavuğun suyuyla birlikte kullanıyoruz bu su oranını.
Havuçlu Şehriyeli Tavuk Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?
- Öncelikle tavuğu haşlıyoruz soğuyunca parçalıyoruz.
- Tencereye sıvı yağ ilave ediyoruz.
- Önce sarımsakları sonra havucu ilave ederek soteliyoruz.
- Unu ilave ediyoruz kavuruyoruz bir su bardağı su ilave ederek unu karıştırarak inceltiyoruz.
- Şehriyeyi tavuğu ilave ediyoruz hepsini kıvam alana kadar kaynatıyoruz.
- Tuzunu limon suyunu ilave edip bir taşım daha kaynatıyoruz.
- Servis aşamasında üzerine maydanoz ve pulbiberle servise sunabilirsiniz. Afiyetle.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder