16 Mart 2022 Çarşamba

Tepsi Kebabı Tarifi

 

Tepsi Kebabı Tarifi İçin Malzemeler

  • 700-800 gram orta yağlı dana kıyma (arzu eden yarı kuzu yarı dana kullanabilir)
  • 1 adet kuru soğan
  • 3 adet yeşil biber
  • 2 diş sarımsak
  • 1 tutam maydanoz
  • 1 adet kapya biber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 1 çay kaşığı tuz

Tepsiye sürmek için;

  • 1 tatlı kaşığı domates salçası

Sosu için;

  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 çay bardağı su
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Yarım çay kaşığı tuz

Üzerini süslemek için:

  • Domates
  • Yeşil biber

    Tepsi Kebabı Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Soğan, sarımsak, maydanoz ve biberleri rondodan ince olacak şekilde geçiriyoruz.
  • Bir kapta kıymayı ve ince çekilmiş sebzeleri tuz ve baharatları ekleyip yoğuruyoruz.
  • Tepsimize 1 tatlı kaşığı salçayı hertarafına sürüyoruz.
  • Kıymalı harcımızı hertarafına bastırarak yayıyoruz.
  • Bir cisimle pasta gibi şekil verelim.
  • Üzerine biber ve domates dilimleri ile süsleyelim.
  • Bir çay bardağı suya bir yemek kaşığı salçayı, tuz ve sıvı yağı koyarak karıştıralım ve tepsimizin üzerine gezdirelim.
  • 200 derece önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 35-40 dakika pişirelim.Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder