15 Mart 2022 Salı

Hazır Kızartılmış Kadayıf Yapımı Tarifi

 

Hazır Kızartılmış Kadayıf Yapımı Tarifi İçin Malzemeler

  • 240 gram hazır kızarmış bir kutu sarma kadayıf
  • 1 su bardağı çekilmiş ceviz içi
  • 2 yemek kaşığı tereyağ
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ

Şerbeti için

  • 5 su bardağı şeker
  • 4,5 su bardağı su
  • 1 dilim limon

    Hazır Kızartılmış Kadayıf Yapımı Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle şerbetini kaynatmak için şekeri,suyunu ve bir dilim limonu tencereye alalım .
  • Kaynadıktan sonra 20-25 dakika kaynatarak ılıması için bir kenara alalım.
  • Kızarmış kadayıfları borcama alalım.
  • Üzerine erittiğimiz tereyağ ve sıvı yağ karışımını kadayıf sarmaların üzerine kaşık kaşık dökelim.
  • Üzerine ceviz serpelim.
  • Fırında 180 derecede 10 dakika kızartalım alalım.
  • Tatlının ilk sıcağı çıkınca şerbette ılık olarak üzerine dökelim.
  • 2 saat bekledikten sonra cevizli kadayıf tatlısı yenmeye hazırdır. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder