4 Mart 2022 Cuma

Kakaolu Islak (Brownie) Kurabiye Tarifi

 

Kakaolu Islak (Brownie) Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

Şerbeti için;

  • 2,5 çay bardağı şeker
  • 2,5 çay bardağı su

Hamuru için;

  • 1 adet yumurta
  • 1 çay bardağı şeker
  • 125 gram oda sıcaklığında margarin
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 4 yemek kaşığı kakao
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 3-3,5 su bardağı un

    Kakaolu Islak (Brownie) Kurabiye Tarifi Nasıl Yapılır?

  • İlk önce şerbetimizi hazırlayalım. Bunun için tencereye şeker ve suyu alıp karıştırarak kaynamaya bırakalım kaynadıktan 5 dakika sonra ocaktan alalım,soğuması için farklı bir kaba aktaralım.
  • Şerbet soğurken hamurumuzu hazırlayalım.
  • Yoğurma kabına yumurtayı kırarak mikserle çırpalım.
  • Üzerine şekeri ve margarini de ekleyerek çırpmaya devam edelim.
  • Daha sonra sıvı yağ,elenmiş kakao,vanilya,kabartma tozu ve unu (kontrollü ilave edelim) ilave ederek hamurumuzu yoğurmaya başlayalım.
  • Kıvam alan hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alalım ve elimizle yuvarlayarak şekil verelim.
  • Şekil verdiğimiz kurabiyelerimizi yağlı kağıt serili tepside önceden ısıttığımız 180°c fırında yaklaşık 30-35 dakika pişmeye bırakalım.
  • Fırından aldığımız kurabiyeleri soğuyan şerbetin içerisine atıp şerbetin içerisinde 2-3 saniye kadar ters yüz ederek bekletelim sonra servis tabağına alalım.
  • Kurabiyelerimizi dilediğimiz gibi süsleyerek(hindistan cevizi,toz fındık veya toz antep fıstığı) servis edelim.
  • Afiyet olsun. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder