20 Mart 2022 Pazar

Kalburabastı (Kıyır Kıyır) Tarifi

 

Kalburabastı (Kıyır Kıyır) Tarifi İçin Malzemeler

  • 125 gram tereyağ
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 3 yemek kaşığı yoğurt
  • 3 dolu yemek kaşığı irmik
  • 1 yumurta
  • 1 paket şekerli vanilin
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • 3- 3,5 su bardağı un ( kontrollü)
  • İçine koymak için 1 kase iri çekilmiş ceviz içi

Şerbeti için;

  • 2 buçuk su bardağı şeker
  • 2 buçuk su bardağı su
  • Bir kaç damla limon suyu

    Kalburabastı (Kıyır Kıyır) Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Önce şerbetini hazırlıyoruz. Şekeri suyu tencereye alıp karıştırın. Kaynadıktan sonra altını kısın 10 dakika sonra limon suyu damlatın ve ocağı kapatın.
  • Hamuru için tereyağını tavaya alıp 1-2 dakika kaynatın. Yoğurma kabına alın ve un hariç diğer malzemeleri ekleyip karıştırın. Yavaş yavaş unu ilave edin ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edin.
  • Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparılıp yuvarlanır ve rendenin küçük tarafına hafif bastırarak açın.
  • İçine ceviz koyup kapatın. Şekil almış tarafı üste gelecek şekilde tepsiye sıralayın. Hamur bitene kadar aynı şekilde yapın.
  • 180 derece fırında alt üst ayarda kızarana kadar pişirin. Fırından çıkarınca 2 dakika bekleyin ve soğuk şerbeti dökün.
  • Şerbetin üst kısımlarına da gelmesi için tatlıları arada ters çevirebilirsiniz. 2 saat kadar şerbette durması yeterli olacaktır. Deneyeceklere şimdiden kolay gelsin

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder