Kalburabastı (Kıyır Kıyır) Tarifi İçin Malzemeler
- 125 gram tereyağ
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 3 yemek kaşığı yoğurt
- 3 dolu yemek kaşığı irmik
- 1 yumurta
- 1 paket şekerli vanilin
- 1 çay kaşığı kabartma tozu
- 3- 3,5 su bardağı un ( kontrollü)
- İçine koymak için 1 kase iri çekilmiş ceviz içi
Şerbeti için;
- 2 buçuk su bardağı şeker
- 2 buçuk su bardağı su
- Bir kaç damla limon suyu
Kalburabastı (Kıyır Kıyır) Tarifi Nasıl Yapılır?
- Önce şerbetini hazırlıyoruz. Şekeri suyu tencereye alıp karıştırın. Kaynadıktan sonra altını kısın 10 dakika sonra limon suyu damlatın ve ocağı kapatın.
- Hamuru için tereyağını tavaya alıp 1-2 dakika kaynatın. Yoğurma kabına alın ve un hariç diğer malzemeleri ekleyip karıştırın. Yavaş yavaş unu ilave edin ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edin.
- Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparılıp yuvarlanır ve rendenin küçük tarafına hafif bastırarak açın.
- İçine ceviz koyup kapatın. Şekil almış tarafı üste gelecek şekilde tepsiye sıralayın. Hamur bitene kadar aynı şekilde yapın.
- 180 derece fırında alt üst ayarda kızarana kadar pişirin. Fırından çıkarınca 2 dakika bekleyin ve soğuk şerbeti dökün.
- Şerbetin üst kısımlarına da gelmesi için tatlıları arada ters çevirebilirsiniz. 2 saat kadar şerbette durması yeterli olacaktır. Deneyeceklere şimdiden kolay gelsin
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder