2 Mart 2022 Çarşamba

Kıbrıs Tatlısı Tarifi

 

Kıbrıs Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler

Keki için:

  • 3 adet yumurta
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı şeker
  • 1 su bardağı çekilmiş ceviz
  • 1 su bardağı hindistan cevizi
  • 1 su bardağı galeta unu
  • 1 paket kabartma tozu

Kreması için:

  • 1 litre süt
  • 7 kaşık nişasta (tepeleme)
  • 1 çay bardağı şeker
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kremşanti

Şerbeti için:

  • 2 su bardağı su
  • 2 su bardağı şeker
  • 1 paket vanilya

    Kıbrıs Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle şerbetimizi hazırlayalım. Su ve şekeri kaynayana kadar pişirelim.
  • Kaynayınca üzerine vanilyayı ekleyip soğumaya bırakalım. (şerbet iyice soğuk olmalı püf noktası bulur tatlı sıcak şerbet soğuk olacak).
  • Keki için öncelikle yumurta ve şekeri iyice çırpalım.
  • Arkasından sıvı yağ ı ekleyip iyice karıştıralım.
  • 1 paket kabartma tozunu ekleyip çırpmaya devam edelim.
  • Hindistan cevizi, galeta unu ve cevizi ekleyip çırpalım. Koyu bir hamur olacak.
  • Yağlanmış yuvarlak borcama döküp önceden ısıtılmış fırında (180 derece) üstü kızarana kadar pişirelim.
  • Fırından çıkan sıcak kekimizin üzerine soğuk şerbeti dökelim ve soğumaya bırakalım.
  • Kreması için vanilya kremşanti hariç bütün malzemeleri katı bir muhallebi kıvamına gelene kadar pişirelim.
  • Üzerine kremşanti ve vanilyayı ekleyip iyice çırpalım. Ve tatlımızın üzerine dökelim.
  • Üzerini düzleyip soğumaya bırakalım.
  • Soğuduktan sonra her yerine hindistan cevizi serpelim ve süsleyelim afiyet olsun:).

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder