Kakaolu Bisküvi Topları Tarifi İçin Malzemeler
- 1,5 paket bisküvi (petit beurre, 300g)
- Yarım paket margarin veya tereyağı (125 g)
- Yarım su bardağı pudra şekeri (75g)
- Yarım su bardağı süt (100 ml)
- 2 yemek kaşığı kakao
- Hindistan cevizi
- Yarım su bardağı dövülmüş fındık ya da ceviz
Kakaolu Bisküvi Topları Tarifi Nasıl Yapılır?
- Bisküvileri elimizle gelişigüzel kırdıktan sonra robotta un olana kadar parçalayın, genişçe bir kaba dökün.
- Üzerine eritilmiş margarini, sütü, kakaoyu, cevizi ve hindistan cevizi hariç diğer malzemeleri ekleyerek kaşıkla karıştırın. Ardından elinizle güzelce yoğurun. Eğer harcınız çok cıvık olursa kontrollü olarak bisküvi ekleyebilirsiniz. Çok katı olursa da süt ile açabilirsiniz.
- İyice yoğurduktan sonra harçtan istediğiniz boyutta parçalar kopartıp yuvarlak şekil vererek ceviz, fındık ya da Hindistan cevizine bulayın.
- Tüm harç bitene kadar bu işlemleri tekrarlayın.
- Ardından kakaolu bisküvi toplarına kürdan saplayarak servis yapın.
- İsteğe göre üzerine çikolata sosu da dökebilirsiniz. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder