12 Mart 2022 Cumartesi

Kokostar Pasta Tarifi

 

Kokostar Pasta Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet yumurta
  • 1 çay bardağı şeker
  • 1çay bardağı süt
  • 1 su bardağı un
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • Vanilya
  • Kabartma tozu

Islatmak için;

  • 1 su bardağı süt

Üzeri için;

  • 1 paket kremşanti
  • 1,5 çay bardağı süt
  • 2 çay bardağı hindistan cevizi

Ganaj için;

  • 200 ml sıvı krema
  • 160 gram bitter çikolata

    Kokostar Pasta Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Yumurta ve şekeri köpük köpük olana kadar çırpın.
  • Daha sonra bir çay bardağı sütü koyduktan sonra un, kakao, vanilya ve kabartma tozunu ekleyin.
  • Tüm malzemeleri güzelce karıştırın ve yağlı kağıt serili kelepçeli kalıba aktarın.
  • Önceden ısıtılmış 170 derece fırında pişiriyoruz. Pişen keki fırından aldıktan sonra soğumaya bırakın.
  • Üzeri için; kremşanti ve sütü koyulaşana kadar çırpın. Hindistan cevizi ekleyip, karıştırın.
  • Ganaj için; sıvı kremayı kaynama noktasına gelene kadar ısıttıktan sonra çikolatayı ekleyip, eriyinceye kadar karıştırın.
  • Soğuyan keki sütle ıslatıp, hazırladığınız kremşantiyi üzerine güzelce yayın.
  • Soğumuş çikolatalı ganajı kekin üzerine döküp, dolapta 3-4 saat dinlendirdikten sonra istediğimiz gibi süsleyip, servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder