Kokostar Pasta Tarifi İçin Malzemeler
- 2 adet yumurta
- 1 çay bardağı şeker
- 1çay bardağı süt
- 1 su bardağı un
- 2 yemek kaşığı kakao
- Vanilya
- Kabartma tozu
Islatmak için;
- 1 su bardağı süt
Üzeri için;
- 1 paket kremşanti
- 1,5 çay bardağı süt
- 2 çay bardağı hindistan cevizi
Ganaj için;
- 200 ml sıvı krema
- 160 gram bitter çikolata
Kokostar Pasta Tarifi Nasıl Yapılır?
- Yumurta ve şekeri köpük köpük olana kadar çırpın.
- Daha sonra bir çay bardağı sütü koyduktan sonra un, kakao, vanilya ve kabartma tozunu ekleyin.
- Tüm malzemeleri güzelce karıştırın ve yağlı kağıt serili kelepçeli kalıba aktarın.
- Önceden ısıtılmış 170 derece fırında pişiriyoruz. Pişen keki fırından aldıktan sonra soğumaya bırakın.
- Üzeri için; kremşanti ve sütü koyulaşana kadar çırpın. Hindistan cevizi ekleyip, karıştırın.
- Ganaj için; sıvı kremayı kaynama noktasına gelene kadar ısıttıktan sonra çikolatayı ekleyip, eriyinceye kadar karıştırın.
- Soğuyan keki sütle ıslatıp, hazırladığınız kremşantiyi üzerine güzelce yayın.
- Soğumuş çikolatalı ganajı kekin üzerine döküp, dolapta 3-4 saat dinlendirdikten sonra istediğimiz gibi süsleyip, servis yapın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder