Koyuncuk Poğaça Tarifi İçin Malzemeler
- 1 maya (Taze)
- 600 ml süt (Ilık)
- 3 yemek kaşığı şeker
- 3 kahve kaşığı tuz
- 300 ml yağ
- 1 kg un
- 1 çay kaşığı kabartma tozu
Doldurmak için;
- Beyaz peynir
Üzerine sürmek için;
- 1 yumurta sarısı
- Susam
Koyuncuk Poğaça Tarifi Nasıl Yapılır?
- Tüm malzemeleri yavaş yavaş yumuşak bir hamur olacak şekilde yoğurun ve en az 2 saat mayalanmaya bırakın.
- Daha sonra top haline getirin ve elinizle yuvarlayın ve beyaz peynirle doldurun.
- Tepsiye yağlı kağıt serin ve topların üzerini temiz bir bezle örtüp 30 dakika mayalandırın.
- Yumurta sarısı sürün ve susam ekleyin. Üstü kızarana kadar pişirin.
- Fanlı fırında 170 derece yaklaşık 15-20 dakika.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder