27 Mart 2022 Pazar

Basma Kadayıf Tarifi

 

Basma Kadayıf Tarifi İçin Malzemeler

  • 500 gram kadayıf (Taze kullandım)
  • 200 gram tereyağı
  • 1 çay bardağı sıvı yağ(125 ml)
  • 1 su bardağı ceviz (Ben bol cevizli sevdiğimden fazla kullandım)

️Şerbeti için;

  • 2.5 su bardağı toz şeker(250 ml)
  • 3 su bardağı su(250 ml)
  • 1 dilim limon

    Basma Kadayıf Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Tadını az sevenler için 2 su bardağı şeker kullanabilirsiniz. 500 gram kadayıfı keskin bir bıçakla doğruyoruz. 200 gr. Tereyağı ve 1 çay bardağı sıvı yağı eritiyoruz.
  • Tepsinin tabanını ister tereyağı ister margarinle yağlayın, üzerine biraz kuru kadayıf atın. Erittiğimiz yağı kadayıflara döküp, harmanlıyoruz. Kadayıfla yağı iyice harmanlıyoruz.
  • Kadayıfı ikiye böldüm yarışını tepsiye yerleştirip ,bardak yardımıyla iyice bastım. Sonra cevizi boca ettim, bardakla onuda bastım. Ardından ayırdığım kadayıfla üzerini kapatıp, tekrar bardakla iyice bastırdım ve sıkıştırdım.
  • 170 derecede alt üst ayarda iyice kızarana kadar pişirdim. En son fırının en altına koyup 5 dk. Altının iyice kızarması için tuttum.
  • Şerbetine gelince Su, şeker ve limonu tencereye koyup, kaynamaya başladıktan sonra altını kıstım ve 17 dk. Kaynatıp sonra altını kapattım.
  • Tatlı sıcak ,şerbet ılık olacak. Tatlı fırından çıkar çıkmaz, hemen ılık şerbeti verin. 2_3 saat sonra şerbetin çekmesini bekleyin ve sonra istediğiniz gibi ister kaymak ister dondurmayla servis edin. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder