Kırılmadan Sarılan Saray Sarması Tarifi İçin Malzemeler
- 1 litre süt
- 2 çay bardağı toz şeker
- 1.5 su bardağı un
- 2 yemek kaşığı tepeleme kakao
- 50 gram tereyağı
- 1 paket vanilya
- 2 su bardağı hindistan cevizi
Üzeri için
- 1 paket sade kremşanti
- 1 su bardağı soğuk süt
Kırılmadan Sarılan Saray Sarması Tarifi Nasıl Yapılır?
- Tereyağı ve vanilya haricindeki bütün malzemeleri derin bir tencerenin içerisine alarak çırpalım.
- Ocağın altını yakarak koyulaşıp göz göz oluncaya kadar çırpalım.
- Vanilya ve tereyağını ilave ederek çırparak kenara alalım.
- Fırın tepsimize streç filmle kaplayalım.
- Hindistan cevizimizi eşit şekilde yayarak muhallebimizi eşit şekilde dökerek spatula yardımıyla yayalım.
- Soğuyana dek kenarda bekletelim.
- Kremşanti için gerekli malzemeleri derince kabın içerisine alarak mikserin yüksek devrinde koyuluşana dek çırpalım.
- Soğuyan muhallebimizin üstüne eşit şekilde yayarak buzdolabında 1 saat bekletelim.
- Buzdolabında çıkardıktan sonra yatay şekilde 6 şerite bölelim.
- Ortadan da bölerek her parçayı spatula yardımıyla rulo haline getirelim.
- Üzerini dilediğimiz şekilde süsleyerek servis yapabilirsiniz deneyeceklere şimdiden afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder