25 Mart 2022 Cuma

Kırılmadan Sarılan Saray Sarması Tarifi

 

Kırılmadan Sarılan Saray Sarması Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 litre süt
  • 2 çay bardağı toz şeker
  • 1.5 su bardağı un
  • 2 yemek kaşığı tepeleme kakao
  • 50 gram tereyağı
  • 1 paket vanilya
  • 2 su bardağı hindistan cevizi

Üzeri için

  • 1 paket sade kremşanti
  • 1 su bardağı soğuk süt

    Kırılmadan Sarılan Saray Sarması Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Tereyağı ve vanilya haricindeki bütün malzemeleri derin bir tencerenin içerisine alarak çırpalım.
  • Ocağın altını yakarak koyulaşıp göz göz oluncaya kadar çırpalım.
  • Vanilya ve tereyağını ilave ederek çırparak kenara alalım.
  • Fırın tepsimize streç filmle kaplayalım.
  • Hindistan cevizimizi eşit şekilde yayarak muhallebimizi eşit şekilde dökerek spatula yardımıyla yayalım.
  • Soğuyana dek kenarda bekletelim.
  • Kremşanti için gerekli malzemeleri derince kabın içerisine alarak mikserin yüksek devrinde koyuluşana dek çırpalım.
  • Soğuyan muhallebimizin üstüne eşit şekilde yayarak buzdolabında 1 saat bekletelim.
  • Buzdolabında çıkardıktan sonra yatay şekilde 6 şerite bölelim.
  • Ortadan da bölerek her parçayı spatula yardımıyla rulo haline getirelim.
  • Üzerini dilediğimiz şekilde süsleyerek servis yapabilirsiniz deneyeceklere şimdiden afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder