25 Mart 2022 Cuma

Patatesli Çıtır Börek (El Açması Lezzetinde) Tarifi

 

Patatesli Çıtır Börek (El Açması Lezzetinde) Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 tane yufka

Sosu için

  • Yarım çay bardağı sıvı yağı
  • 2 tepeleme yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı sirke

İç harcı için

  • 1 tane soğan
  • 5 tane patates
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı toz kırmızı biber
  • Karabiber
  • Pulbiber
  • Tuz

    Patatesli Çıtır Börek (El Açması Lezzetinde) Tarifi Nasıl Yapılır?

  • İç harcı için patatesleri haşlayıp ezelim.
  • Soğanı yemeklik doğrayalım ve zeytinyağında kavuralım.
  • Üzerine patatesi baharatları ve tuzu ilave edelim.
  • Birkaç tur kavurup altını kapatalım ve soğutalım.
  • Sosu için tereyağını eritelim tüm sos malzemelerini çırpıcıyla karıştıralım.
  • Yufkayı tezgaha alalım. Heryerine sosu fırça yardımıyla sürelim.
  • Harcı içine koyalım ve rulo yapalım. Benim yufkalarım küçüktü ortadan ikiye bölmedim. Sizinki büyükse mutlaka bölüp yapın çok kalın olmasın.
  • Resimdeki gibi ruloyu kıvırıp fırın tepsimize alalım.
  • Diğer yufkaları da aynı şekilde tamamlayalım.
  • 185 derecede önceden ısınmış fırında iyice altı üstü kızarana kadar pişirelim 🥰 Afiyet olsun 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder