25 Mart 2022 Cuma

Kısır Tarifi

 

Kısır Tarifi İçin Malzemeler

  • 2,5 su bardağı kısırlık bulgur
  • 2 su bardağı sıcak su
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 adet kapya biber
  • 2 adet kuru soğan
  • Yarım demet maydanoz
  • 1 adet küçük marul
  • Yarım demet taze soğan
  • 5-6 dal taze nane
  • 2 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • Yarım çay bardağı nar ekşisi
  • 1 adet limon suyu
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
  • 1,5 tatlı kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • Tuz

    Kısır Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Derin ve geniş bir kaba ince bulgurumuzu koyup üzerine sıcak suyu gezdirip karıştıralım.
  • Bir tavanın içerisinde incecik doğranmış soğanı ve kapya biberi zeytinyağda kavuralım.
  • Salçaları da ilave edip 1 dakika daha kavurup baharatları ekleyip karıştıralım.
  • Suyunu çekip şişen bulgurlarımızın üzerine döküp iyice karıştıralım.
  • Üzerine incecik doğranmış yeşil soğan, maydanoz, nane ve marul ekleyerek güzelce karıştıralım.
  • Son olarak nar ekşi ve limonu da ilave edelim.
  • Yarım çay bardağı daha zeytinyağı ekleyebilirsiniz.Deneyen herkese afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder