Salçalı Şehriye Çorbası Tarifi İçin Malzemeler
- 2 yemek kaşığı domates salçası
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 4 su bardağı sıcak su
- Yarım su bardağı arpa şehriye
- 1 çay bardağı haşlanmış nohut
- 2 çay kaşığı tuz
- Bir tutam maydanoz
Salçalı Şehriye Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?
- Öncelikle tencereye aldığımız sıvı yağ ve salçayı orta ateşte, kokusu çıkana kadar kavuralım.
- Daha sonra sıcak su ekleyelim, karıştırarak kaynamaya bırakalım.
- Su kaynamaya başlayınca şehriyeleri, haşlanmış nohutu ve tuzu ilave edelim. Kısık ateşte şehriyeler yumuşayana kadar ara ara karıştırarak kaynamaya bırakalım. Şehriyeleri paketinin arkasında yazan süreye göre pişirebilirsiniz. Benim şehriyelerim 10-12 dakikada pişti.
- Arpa şehriyeler piştikten sonra çorbamızın içerisine ince kıyılmış maydanoz ilave edelim.
- Son kez karıştırdıktan sonra salçalı şehriye çorbamızı kaselere alarak servis edelim. Afiyet olsun!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder