Kuru Meyveli Sultaniye Kurabiyesi (Pastane Tadı) Tarifi İçin Malzemeler
- 125 gram tereyağı ya da margarin
- Yarım su bardağı toz şeker
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 yumurta (sarısı üzerine)
- 1 çay bardağı kuru üzüm (bıçakla küçültülmüş)
- Yarım çay bardağı küçültülmüş kayısı
- 1 su bardağı nişasta (mısır veya buğday)
- 1 paket kabartma tozu
- 2 su bardağı un
Kuru Meyveli Sultaniye Kurabiyesi (Pastane Tadı) Tarifi Nasıl Yapılır?
- Yumuşamış margarin, şeker, sıvı yağ, yumurta beyazı ve nişasta elle güzelce karıştırılır.
- Küçültülen kuru meyveler kaseye eklenerek yoğrulur.
- Üzerine elenerek un ve kabartma tozu koyulur ve ele yapışmayan bir hamur elde edilene kadar yoğrulur.
- Hamur şekil alabilen katılığa ulaştığında şeklinin güzel olması amacıyla 3 bezeye ayrılır.
- Ayrılan bezeler rulo haline getirilir ve ardından üzerine biraz bastırılarak düzgünleştirilir.
- Ayrılan yumurta sarısı uzun ruloların üzerine sürülür. Çatal ile üzerleri çizilir.Her rulo verev şekilde kesilir.
- Yağlı kağıt serili tepsiye şeklini çok bozmadan alarak yerleştirilir.
- Önceden ısıtılan 170 derece fırında üzerleri kızarana kadar pişirilir.
Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder