9 Mart 2022 Çarşamba

Kuru Meyveli Sultaniye Kurabiyesi (Pastane Tadı) Tarifi

 

Kuru Meyveli Sultaniye Kurabiyesi (Pastane Tadı) Tarifi İçin Malzemeler

  • 125 gram tereyağı ya da margarin
  • Yarım su bardağı toz şeker
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 yumurta (sarısı üzerine)
  • 1 çay bardağı kuru üzüm (bıçakla küçültülmüş)
  • Yarım çay bardağı küçültülmüş kayısı
  • 1 su bardağı nişasta (mısır veya buğday)
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2 su bardağı un

    Kuru Meyveli Sultaniye Kurabiyesi (Pastane Tadı) Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Yumuşamış margarin, şeker, sıvı yağ, yumurta beyazı ve nişasta elle güzelce karıştırılır.
  • Küçültülen kuru meyveler kaseye eklenerek yoğrulur.
  • Üzerine elenerek un ve kabartma tozu koyulur ve ele yapışmayan bir hamur elde edilene kadar yoğrulur.
  • Hamur şekil alabilen katılığa ulaştığında şeklinin güzel olması amacıyla 3 bezeye ayrılır.
  • Ayrılan bezeler rulo haline getirilir ve ardından üzerine biraz bastırılarak düzgünleştirilir.
  • Ayrılan yumurta sarısı uzun ruloların üzerine sürülür. Çatal ile üzerleri çizilir.Her rulo verev şekilde kesilir.
  • Yağlı kağıt serili tepsiye şeklini çok bozmadan alarak yerleştirilir.
  • Önceden ısıtılan 170 derece fırında üzerleri kızarana kadar pişirilir.
  • Afiyet olsun 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder